СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО

Независимо доброволно сдружение от родители, учители, общественици, научни и културни дейци, бизнесмени за подпомагане на СОУ „Васил Левски” – Севлиево и осъществява обществено-полезна дейност.

 

Image 03

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Мариана Петрова
ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛИ:

Николай Петров
Мирослав Марков

СЕКРЕТАР:

Ана Бешева

УСТАВ:
Виж ТУК!

Поздравителен адрес за Деня на народния будител

Първи ноември е празник на просветителския и революционен дух на българската общност. Трагичната съдба на народа ни е обединила в едно стремежа към знание и свобода. Свободата е състояние на духа, рушене на предразсъдъци и установени норми. Копнежът по нея пламва в тъмнината на робството от болката и унижението, но и от любовта към човека, изгубил своя път в лабиринта на времето.
Поздрав от Училищно настоятелство при СОУ "В. Левски"

Поздравителен адрес за учебната 2013/2014 година

16 септември 2013 година
Първият звънец за новата учебна година удари днес. На добър час!

Поздравителен адрес за учебната 2012/2013 година

С тържествена церемония по издигане на националния флаг на Република България в СОУ "Васил Левски" бе открита учебната 2012-2013 година. Тома Томев - директор на училището, приветства ученици, учители и родители, като им пожела успешна учебна година. Гости на тържеството бяха кмета на община Севлиево господин Иван Иванов, господин Николай Петров председател на Училищното настоятелство (УН) на СОУ „Васил Левски”, които в своето слово също поздравиха присъстващите с новата учебна година. Първи в училището по традиция влязоха първокласниците, водени за ръка от зрелостниците от 12 клас.

Партньорство с Гимназия Раублинг, Германия

На двудневно посещение в Германия беше директорът на СОУ „Васил Левски” – Тома Томев, заедно със свои колеги по немски език и ИТ. Целта на работната визитата беше запознаване с директорката г-жа Катрин Хьорман и екипа на Гиманазия Раублинг в едноименния общински град. Г-н Томев и колегите му имаха възможността да се запознаят с учебната и спортната база на училището, с организацията на учебно-възпитателния процес, методите на оценяване и начините на работа с ученици.
Заедно със своите колеги той наблюдава час по математика в 10 клас.
Гимназия Раублинг е ново, съвременно училище, с 16-годишна история, с 1000 ученици от 5 до 12 клас и 80 педагози. В него се изучават английски, латински, италиански и френски език и училището има партньорства със САЩ, Австралия, Шанхай – Китай, Дижон-Франция, Италия. На работната среща г-н Томев покани директорката, г-жа Хьорман, да посети СОУ „Васил Левски” и да присъства на откриването на учебната година. Покана беше отправена и за Националния фестивал „Наука на сцената 4”, който ще се проведе в Севлиево в края на октомври и на който СОУ „Васил Левски” ще бъде домакин, както и за патронния празник на севлиевското училище. Г-жа Хьорман от своя страна предложи около 10 севлиевски ученици от 9 клас през следващата учебна година да гостуват на своите връстници в приемни семейства и да се включат в учебни занятия за една седмица в началото на месец октомври, от 7-13.10.2012 г. Така те ще имат възможност да упражняват езика, да завързват приятелства и да разгледат забележителностите на окръг Розенхайм. Двамата директори си размениха подаръци, рекламни материали и си пожелаха успешно партньорство.

Училищното настоятелство подпомага откриването на паралелка с интензивно изучаване на немски език

От учебната 2011 / 2012 година училището реализира прием след 7 клас в още една профилирана паралелка - ИНТЕНЗИВНО ИЗУЧАВАНЕ НА НЕМСКИ ЕЗИК. Паралелката намери подкрепата на Училищното настоятелство и на Петер Хамбергер, собственик на „Хамбергер България” ЕООД - Севлиево, който пое ангажимент и подпомогна с учебници и специализирана литература процеса на обучението в паралелката и съдейства за осъществяване на партньорски взаимоотношения между училище в баварския град Розенхайм и СОУ „Васил Левски”.

Училищното настоятелство с нов председател

Управителят на „Хамбергер” Николай Петров е новият председател на Училищното настоятелство (УН) на СОУ „Васил Левски”. Той бе избран по време на отчетно-изборното събрание, което се проведе в училището. Господин Петров пое управлението от предишния председател - Мирослав Марков, чийто двугодишен мандат изтече май месец. Заедно с председателя, бе избран и нов Съвет на настоятелите. В него влизат г-н Петров, Марияна Петрова, Николина Цанкова, Теодора Конова и Мирослав Марков. В Контролния съвет влизат Денка Ботева, Ивайло Дръндев и Галя Христова.
По време на събранието бе даден и отчет за дейността през последните две години. През това време, със съдействието на УН, бяха организирани спортни състезания за учениците и осигурени награди, бе отбелязан патронният празник. УН финансира участието на Ивайло Тодоров и неговата преподавателка Росица Конова в „Наука на сцената“ в Копенхаген, Дания, през 2011 г. Със средства от УН бяха закупени шкафчета за първолаците.
Сдружението спечели проект, с който беше финансирано изграждането на кабинет по история и цивилизация „Българските владетели“. Благодарение на зам.-председателя Николай Петров беше подпомогната паралелката с разширено изучаване на немски език, като бяха закупени учебници и тетрадки. Пак по инициатива на настоятелите се проведе ден на художествената самодейност и осигурени награди за учениците, беше подпомогнато и образователното шоу „Хранене и здраве“, излиза и училищният вестник.

 

Поздрави за патронния празник на училището

Поздравителен адрес за новата 2012 година

С поздравителен адрес и цветя училищните настоятели при СОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" пожелаха успешна и ползотворна работа през новата 2012 година на учители и ученици.

"Поздравям всички преподаватели, ученици и родители по случай наближаващите коледни и новогодишни празници и нека здравето, късметът и успехът бъдат наши постоянни спътници."

Мирослав Марков
Председател на УН при СОУ „В. Левски”

Поздравителен адрес за учебната 2011/2012 година

С поздравителен адрес и цветя училищните настоятели при СОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" пожелаха успешен старт и ползотворна работа през новата учебна 2011/ 2012 година на учители и ученици. Лично господин Мирослав Марков (председател на УН) поздрави събралите се на тържеството за откриване на учебната година.

 

Шкафчета за учениците в начална степен

От новата учебна 2011/2012 година Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) препоръча на началниците на регионалните инспекторати и директорите на училищата да предприемат мерки за олекотяване на раниците на учениците от първи до четвърти клас. Класните стаи за първокласниците в СОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” вече са оборудвани с индивидуални шкафчета за всеки ученик, в които всяко дете ще държи учебниците си, за да може да се замени тежката раница.
Средствата за новите шкафчета са осигурени от делегирания бюджет на училището и Сдружение на училищните настоятели при СОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”. В обновяването на стаите и освежаването на интериора се включиха класните ръководители, подкрепени от родители и бивши ученици на училището. Така училищните врати през тази година ще се отворят празнично, за да посрещнат най-малките ученици в една приветлива обстановка.

Създаване на самостоятелен кабинет по история

Училищно настоятелство при СОУ „Васил Левски” спечели финансиране на проект за създаване на самостоятелен кабинет по История и цивилизация в СОУ „Васил Левски”. Средствата се отпускат от Национален дарителски фонд „13 века България”, който за първа година оказва подкрепа на Училищни настоятелства.
Проектът е разработен от преподаватели
в СОУ "Васил Левски" – г-жа Росица Гетова, преподавател по история, която е и ръководител на проекта, г-н Иван Иванов, преподавател по изобразително изкуство, и Теодора Конова, преподавател по ИТ.