СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

НОВИНИ И АКТУАЛНИ ДЕЙНОСТИ УЧЕБНА 2020 /2021 ГОДИНА

 

Архив новини

 

Актуално

ЗАПОВЕД № РД09-3472/ 27.11.2020 г. за определяне на график на учебното време за учебната 2020/2021 година
ВИЖ ТУК!

Актуално

Уважаеми родители,

Уведомявам Ви, че от петък се увеличи броя на заболелите учители – един е с положителен тест на Covid-19. Още 8 са учителите със заболяване от Covid-19 и продължаващ болничен след прекараното заболяване. Седем колеги са с грипоподобни симптоми и са също в болничен. 2-ма учители заявиха, че желаят да ползват отпуск, с цел предпазване от заразяване, тъй като имат придружаващи заболявания. Един заместващ учител, който е с придружаващо заболяване, след обявяване на присъственото обучение подаде заявление за прекратяване на трудовият му договор. До тук изброените представляват 20,9% от целия педагогически персонал. Отсъстващите ученици – с грипоподобни симптоми и карантинирани, заради контакт с близък заразен, са 10% от присъстващите в училище днес. Нарастна броят на карантинираните ученици, заради заболели близки от петък насам са 16 на брой. Поради гореизложеното, ръководството на училището изпрати Доклад до Общинския кризисен щаб с искане от 17.11 до 27.11.2020 учениците от 5 до 12 клас да продължат обучението си в електронна среда. С протокол №27/16/11.2020 г. на Общинския кризисен щаб от вторник учениците от СУ „Васил Левски“ от 5 до 12 клас преминават на обучение в електронна среда.

Актуално

Заповед на директора на училището във връзка с пандемиологичната обстановка и обучението на учениците в електронна среда.

Прочети заповедта на директора ТУК!

Отбелязваме 1 Ноември заедно с Учениески съвет


Актуално! Свободни места за учебната 2020/2021 година.

СУ "Васил Левски" обявява свободните места за учебната 2020/2021 година

Наши ученици с отлични резултати на състезание от AUBG

За четвърта поредна година Американския университет в България (АУБ) организира AUBG MultiTalent Quest 2020 – уникално по рода си международно мултидисциплинарно състезание за ученици, които владеят английски език на минимум средно ниво, имат отлична обща култура, както и познания и способности в множество академични, креативни и спортни дисциплини. То трябваше да се проведе през март 2020г., но поради епидемичната обстановка беше отложено за септември.
Тази година участие взеха трима ученици от СУ "Васил Левски" - Калоян Тодоров (12 А), Аксел Кочум (12 А) и Габриела Петрова (12 Б). Интервюта с тримата участници взеха Преслава Куртева от 12А клас и Пресияна Ганева от 10Б клас
клуб "Журналист", СУ "Васил Левски"

Интервю с Калоян Тодоров       Прочети!
Интервю с Аксел Кочум             Прочети!
Интервю с Габриела Петрова   Прочети!

"Стипендии 21 век"

Бизнессдружение "Севлиево 21 век" обяви образователната си инициатива "Стипендии 21 век", която ще обхване всички ученици от 8 до 12 клас от училищата на територията на община Севлиево за учебната 2020/2021 година. Това е шестата поредна година, в която сдружението ще отпусне три годишни стипендии от по 1200 лева на ученици с отличен успех.

Covid-19 - ученици под карантина, нови дезинфекциращи апарати в училище

УЧЕНИЦИ ПОД КАРАНТИНА
На 25.09.2020 около 18:30 ч. родител информира класен ръководител, а той съответно директора на СУ "Васил Левски" - Севлиево за положителен PCR тест за Ковид-19 на ученичка от 11 клас. Същата вечер директорът уведомява Началника на РУО-Габрово, дежурния служител в РЗИ-Габрово и община Севлиево за случая. Предоставени бяха на РЗИ списъци с имена и телефони на контактните ученици от паралелката и от сборната група по профилиращ предмет, с която ученичката е провела час в сряда. В този ден е била последно на училище. Уведомени бяха и родителите на учениците от трите паралелки 11 клас, както и всички учители и служители.
На 26.09 сутринта бе извършена цялостна дезинфекция на училището от лицензирана фирма. Беше публикувано съобщение, че всички контактни ученици ще бъдат карантинирани. По предписание на РЗИ под карантина са 36 ученици. На 28.09 служител на РЗИ връчи писмени предписания на техните родители.
За да има равнопоставеност за обучението, всички ученици от 11-те класове преминаха на обучение в електронна среда от разстояние (ОЕСР) за периода от 28.09 до края на карантината.
Предписание беше връчено и на директора на училището. В него, във връзка с изпълнение на Мерките за безопасна среда в условия на Covid-19, е заложено: родителите на учениците от 11-те класове, да провеждат 14-дневно наблюдение за проява на симптоми на Covid-19 и да информират при наличие на такива РЗИ-Габрово; да се извърши щателна дезинфекция на стаите, в които са учили 3-те класа и да се спазва строг противоепидемичен режим в СУ "Васил Левски" - Севлиево.
След разговор с РЗИ учителите и друг персонал от училището няма да бъдат карантинирани, защото ползват постоянно лични предпазни средства, което намалява риска от заразяване.
Преподавателите и учениците приемат сравнително спокойно настоящата ситуация.
Вече 6 месеца живеем в условия на епидемична обстановка и трябва да спазваме предписанията на МЗ, за да намалим риска от разпространение на вируса. Нека бъдем отговорни към своето здраве и това на близките ни!
НОВИ ДЕЗИНФЕКЦИРАЩИ АПАРАТИ
От петък на 3-те входа на училището има поставени автомати за сензорно управление за безконтактно дезинфекциране на ръце. Автоматичните апарати ще впръскват антисептик/дезинфектант, гарантиращ стерилност на ръцете и премахване на патогенни бактерии чрез иновативна и екологична технология. Тези апарати са доставени по инициатива и финансова подкрепа от Училищно настоятелство при СУ "Васил Левски".

Обучение в електронна среда от разстояние

Европейски ден на езиците - 26.09.2020 година

Представлявани от 47-те държави членки на Съвета на Европа 800 милиона европейци се насърчават да изучават повече езици както в училище, така и извън него. Съветът на Европа окуражава многоезичността на континента с убеждението, че езиковото многообразие е средство за постигане на по-добро междукултурно разбирателство и ключов елемент от богатото културно наследство на Европа.
Традиционно ЕКК "Чужди езици" в СУ "Васил Левски" отбелязва Деня на езиците с инициативи в паралелките с интензивно чуждоезиково обучение - беседи, презентации, танци.
Във второто голямо междучасие в петък (25.09. 2020), г-жа Р. Стоянова, учител по немски език, г-жа Г. Рачева, учител по руски език и Борислав Маринов, ученик от XIIБ клас подредиха кът с книги, снимки и предмети, илюстриращи трите езика, изучавани в училище.
Учениците можаха да си вземат весели цветни листчета с думи на английски, немски и руски с превод, предоставени от г-жа Валя Събчева, педагогически съветник. Учителката по английски език, г-жа Снежана Цонкова подбра актуални, съвременни песни на трите езика, които звучаха на рекламния монитор в коридора и спечелиха вниманието на минаващите.

Открита е процедура за кадидатстване за нови членове на УС

Актуално! На вниманието на ученици и родители!

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА, ПОСЕЩАВАЩИ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ И УЧИЛИЩА В УСЛОВИЯТА НА COVID-19

Открихме учебната 2020/2021 година

Честит първи учебен ден!
Днес наистина е повторимо неповторим 15 септември, защото след 6 месеца училището ни е отново е една пъстра палитра от ученици, преподаватели, гласове, емоции. Отново ще се оживи Средно училище "Васил Левски" и вярвам с още по-голям трепет и вълнение ще очаквате биенето на училищния звънец.
Най-нетърпеливи със сигурност сте вие, първокласници? Предстои Ви една интересна година, през която ще пораснете много, ще се научите не само да четете и да пишете, но и да мислите свободно, да откривате красотата на познанието, водени умело от Вашите учители. Може да ви е малко трудно, но в повечето случаи ще е забавно и весело. Бъдете любопитни, четете, питайте, откривайте нови и непознати светове.
На всички вас, които преминавате към нов етап в образователния си път и сте вкусили от очарованието на училището, пожелавам една успешна и ползотворна година.
Една китайска поговорка гласи: "Знанието е съкровище, което ще последва своя собственик навсякъде." Скъпи дванадесетокласници, сигурен съм, че вие сте уверени в себе си и се целите наистина високо, защото знанията и уменията са богатство.
Мили ученици, пожелавам Ви вълнуваща и незабравима учебна година, изпълнена с много предизвикателства и наситена с емоции. Бъдете амбициозни и следвайте мечтите си!
Скъпи, родители, пожелавам търпение и любов, с които да подкрепяте усилията на Вашите деца по пътя на тяхното образование, израстване и усъвършенстване. Бъдете съмишленици на учителите в тяхното дело!
Първият учебен ден ми дава повод да засвидетелствам дълбокото си уважение към Вас, учителите, които изграждате от учениците знаещи и можещи личности. Съхранете енергията и вдъхновението си на професионалисти, осъзнаващи значимостта на своята мисия. Нека като екип да продължим да инвестираме в бъдещето на младите хора на Севлиево!
На добър час на всички! Честит празник!

Тома Томев – директор на СУ "Васил Левски"

Виж повече за празника в новини от местните медии ТУК!

Посрещаме новата учебна година с обновени класни стаи

ЕКИП "БРИМ‘20" - ЗА УЧИЛИЩЕТО С ЛЮБОВ!!!

И тази учебна година ръководството на СУ "Васил Левски" положи усилия да реновира матерално-техническата база. 4 обновени класни стаи грейнаха с усмивките на учениците от СУ "Васил Левски".
Особена атмосфера цари в класната стая на 7д клас, на г-жа Ваня Ангелска, в която екип от ученици eнтусиасти реализира проекта "Веселите музиканти". Идеята за абстрактните рисунки е на Борислав Маринов от 12б, а привлечени към идеята бяха още Иоан Данаилов и Мартина Тотевска – 12б, както и Ренета Николова – 11а. Учениците успяха за 3 дни да изрисуват ремонтираната класна стая, изразходвайки минимални средства и подкрепени от преподавателите по изобразително изкуство Иван Иванов и Иван Денчев. Екип "БРИМ‘ 20" не е случаен: Борислав е по идеите, краевед, търсач и съхранител на историята на града, автор на гниги, доброволец в училищната библиотека, член на Интеракт клуб Севлиево, Ренета е член на ученически съвет, активист в социалната и културна сфера, дълги години рисува под ръководството на Снежана Велчева, част от Интеракт клуб – Севлиево, Иоан – дълги години пее в музикалната формация на г-жа Ангелска и част от клуб "Традиции и сцена", рисува с ентусиазъм и му предстои самостоятелна изложба, активен участник в училищния живот; Мартина – таланлива художничка, възпитаничка на Васко Василев, с успешна първа самостоятелна изложба, автор на корица за книга, със засилен интерес към природни науки.
В СУ "Васил Левски" е традиция ученици да реализират собствени идейни проекти, водени от желаниято да оставят в наследство творческа си енергия, въображение и талант.

Актуално! На вниманието на ученици и родители!

Актуално! На вниманието на ученици и родители!

Първи родителски срещи за учебната 2020/2021 година

Актуално! На вниманието на ученици и родители!

В изпълнение на ангажиментите си към децата и учениците Министерството на образованието и науката партнира с държавни институции и неправителствени организации, обединени от обща цел.
В тази връзка са разработени:
- Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в детската градина, училището и в интернет, разработени от Държавна агенция „Закрила на детето“ с участието на експерти от отдел "Киберпрестъпност" към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и с Центъра за безопасен интернет.
                               Запознай се с правилата ТУК!

- Кратък наръчник за родители "Готови ли сме за учебната 2020/2021 година в условията на COVID-19", разработен от Асоциация "Родители".
                                                                                     Запознай се с наръчника ТУК!

Актуално!

ГРАФИЦИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПОПРАВИТЕЛНИ И ПРИРАВНИТЕЛНИ ИЗПИТИ,
СЕСИЯ СЕПТЕМВРИ, У1ЕБНА 2019/2020 ГОДИНА