Ученически изяви

Постижения на нашите ученици

Ученически изяви

В музикалния свят на оркестър „Севлиево“

Малките ученици от целодневните групи в начална степен бяха запознати с музикалните инструменти, а в беседата кларинетистът Пламен Пенчев (възпитаник на музикалната паралелка на училището от випуск 1996 г.) задава интересни въпроси и провокира децата да мислят.

Отлични оценки на XX-то Нацонално състезание по природни науки и екология

От СУ „Васил Левски“ участваха три отбора. Отлично се представиха: Михаела Драшкова и Миглена Недялкова от 10 А клас с ръководител Йонита Косева – с проект „Сърцето – ритъмът на живот“.  За невероятното си представяне те получиха 54,6 точки и се наредиха на 4 място.

Целево проучване с Google Forms представи Даная Чауш

Фокусът беше върху новите възможности, които приложението дава за разработване на дигитално съдържание с цел проучване. Ученичката показа как могат да бъдат представени резултатите от проучвания чрез създаването на инфографика в PowerPoint.

Промяна в цените на купоните за столово хранене

От 01.12.2022 г. цената на 1 купон за обяд се увеличава с 1 лв. и ще бъде на стойност 4,40 лв. От училище се поевтинява обедното хранене за всички ученици, включени в групите за ЦОУД с 1 лв., а на пътуващите ученици с 2 лв.

Радослава Стоянова със стипендия на Гьоте-институт в Германия

Предвидено е стипендиантите да обменят обучителни материали и съдържания по DaF, модерни техники и стратегии на преподаване, проектно-базирано обучение, както и добри практики по темите на модулното обучение – заложени в учебния план за 11-и и 12-и клас.

Седем ученици, участници в Junior Pre-Course за биомедицина

В периода 4 – 6 ноември 2022 в София за пета поредна година се проведе Международен биомедицински конгрес, част от който е Junior Pre-Course. Конгресът е форум, който обединява медицина, дентална медицина и фармация. В него се включиха 200 ученици от 11-ти и 12-ти клас от цялата страна, които имат интерес към тези науки.

Басейнът възобновява дейността си

СУ „Васил Левски“ – Севлиево съобщава на ползвателите на плувния басейн при училището, че от 01.11.2022 г. той възобновява своята дейност след извършените в летния период ремонтни дейности.

Урок по родолюбие и уроци за приятелство се преподават в гимназията

В чест на Празника на народните будители – 1 ноември, учениците от втори клас от ОУ „Васил Левски“ – с. Шумата, с класен ръководител г-жа Правда Колева и учениците от трети Б клас на СУ „Васил Левски“ с класен ръководител г-жа Росица Моновска проведоха съвместен УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ.

Известни са стипендиантите на Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“

На церемонията, провела се на 1-ви ноември, г-н Мирослав Марков обяви носителите на стипендията на сдружението, обединяващо бизнеса в Севлиево за осма поредна година около връчването на годишни степендии на изявени ученици от училищата на Севлиево.

Галина Рачева Иванова – учител будител за 2022 г.

Тя дава възможност на учениците да развиват езикови умения в реални условия, поставя ги в конкурентна среда с ученици от езикови и профилирани гимназии и повишава нивото на чуждоезиковата им подготовка, както и авторитета на СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Поздрав за Деня на будителите

Децата от 3.В клас поздравяват всички учители-будители със стихотворението „Ден на Будителите“ и една мисъл на Паисий Хилендарски.

Връчване на отличието на „Бързи герои 112“ за учебната 2021-2022 на Ваня Иванова

Тази седмица Г-жа Елица Хадживълчева – председател на фондация „Сърце до сърце за България“ и национален координатор на „Бързи герои 112, официално връчи отличието на г-жа Иванова, като й благодари за всеотдайността в работата на учител-вдъхновител и посланик на „Бързи герои 112“.

Космически наблюдения в училище

Г-н Рахнев пожела на всички присъстващи да не спират да бъдат любопитни и винаги да
насочват погледа си към необятното, защото само тогава ще могат да видят нови и нови
хоризонти пред себе си. Срещата с любителите космически изследователи завърши с уверение
за ново гостуване.

Николай Недев – областен управител и председател на Областния младежки съвет за един ден

Това се случи в рамките на 20-ото издание на Европейската седмица на регионите и градовете (#EURegionsWeek), която се провежда от 10 до 13 октомври 2022 г. под мотото „Нови предизвикателства за сближаването в Европа“.
Средно училище „Васил Левски“ излъчи Николай Теодоров Недев – ученик от 12А клас за представител на основание високите успехи и постижения на ученика.

Кулинарно състезание „Тиквени фантазии“

На 13.10 тази година Средно училище „Васил Левски“, реши да отбележи Празника на град Севлиево с кулинарен конкурс „Тиквени фантазии“. Категориите бяха три: за най-атрактивно ястие/презнтация, за най-вкусно ястие и за най-масово участие на клас или група.

Изявени ученици издигнаха знамето на града на тържествена церемония

По време на церемонията севлиевските талантливи деца с високи успехи в сферата на науката, изкуството, културата и спорта, а също и изявени млади хора, възпитаници на училищата в община Севлиево, се качиха на сцената, за да бъде засвидетелствано признанието ни към тях. От СУ „Васил Левски“ – Севлиево бяха отличени: Цветомир Колев – 9 „А“ клас, Пресияна Ганева – 12 „Б“ клас и Десислава Русева – 12 „В“ клас.

Учениците с послания към водачите на пътя

Целта на кампанията е да подчертае необходимостта от засилване на вниманието и бдителността в есенно-зимните условия за децата, учениците, водачите на МПС и на всички участници в движението по пътищата.

„От учители за учители“- SOS 8

От 30.09.2022 до 01.10.2022 г., СУ „Васил Левски“ бе домакин на Последващо събитие на международния фестивал „Наука на сцената – 2022“, Прага, Чехия.

Елица Пенчева на финал в националния конкурс „По стъпките на българските учени“

След предварителна селекция на 84 проекта на ученици от цялата страна, Елица Пенчева бе допусната до финал. Тя представи разработката си в Аулата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“, а наградата си получи в Нощта на учените на 30.09.2022 г, в СУ „Св. Кл. Охридски“.

Проект за изграждане на лекоатлетическа писта в двора на СУ „Васил Левски“

Проект за изграждане на лекоатлетическа писта в двора на СУ „Васил Левски“ спечели Община Севлиево.
Предвижда се рехабилитация на асфалтовата настилка, полагане на акрилна система за настилка и машинно разчертаване на лекоатлетическа писта на 1 053 кв. метра. С изграждането ѝ ще се модернизира материалната база на училището.

„Наука на сцената“ 2022, последващо събитие

Събитието, което ще се проведе от 30.09 до 01.10.2022 г., е част от програмата на „Европейска нощ на учените 2022“ по проект K-TRIO и Националната програма за отбелязване на обявената от ООН Международна година на фундаменталните науки и устойчивото развитие (07.2022 – 07. 2023).

Ден на европейските езици в начален етап

В европейския ден на чуждите езици г-жа Боряна Борисова – учител по английски език в начален етап, подготви интересни игри и предизвикателства за учениците, които изучават първия по важност език в света.

Европейски ден на езиците в училище

По инициатива на Съвета на Европа, всяка година на 26.09. се чества Европейският ден на езиците, с цел да се популяризира тяхното богатство и културно разнообразие и да се стимулира изучаването на чужди езици през целия живот.

Ново разписание на учебните часове

Учениците от VIII до XII клас са с намалена продължителност на учебния час – от 45 мин. – на 40 минути.
Промяната е гласувана и приета на педагогически съвет на 23.09.2022 г. Новото разписание влиза в сила от 26.09.2022 г.

Училищен бюлетин – септември

Информационен бюлетин за новостите в СУ „Васил Левски“ – Севлиево.
📰 Отразява по-важните моменти от училищния живот, дава информация за предстоящи събития.
📯 Излиза веднъж на всеки месец.

Добрите думи дават надежда, добрата постъпка – криле!

Обединени около каузата за набиране на средства за провеждане на така нужната роботизирана рехабилитация на Моника Георгиева, ученици, родители и гости на тържеството по случай първия учебен ден, дариха лъч надежда!

Откриване на учебната 2022-2023 година

Мили ученици, скъпи учители, родители, за българското образование 15 септември винаги е бил празник, защото началото на всяка нова учебна година напомня, че това, което ще вложим като енергия сега в училище, ще проличи в нашето утре. Но на днешния ден детските гласове и усмивки, които оживяват двора и класните стаи, за всички нас са вдъхновение.  Знам, че с трепет и вълнение се очаква биенето на училищния звънец…

ВЕЛИКДЕНСКИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР 

20 април 2022 г. КОГАТО КАУЗАТА Е ДОБРА, УСПЕХЪТ Е ФАНТАСТИЧЕН! Месец април беше изпълнен с творчество, много цветя, великденски украси и разбира се емоциите

30 ученици се регистрираха в Универсариум

30 ученици, изучаващи руски език от гимназиален етап на СУ „Васил Левски“ – Севлиево и двама преподаватели по руски език, се регистрираха в Междууниверситетската платформа

Радослава Стоянова – Учител-будител

Г-жа Радослава Стоянова – старши учител по немски език бе удостоена с ПЪРВА награда „УЧИТЕЛ – БУДИТЕЛ НА БЪДЕЩЕТО“ в направление „Хуманитарно образование“ от Шести

Лятно училище

То ще се проведе за бъдещите първокласници – от 21.06.2021 г. до 02.07.2021 г. Уважаеми родители, Учителите ще посрещат бъдещите първокласници, записани на лятно училище,

Изнесено обучение за 44 учители по проект BG05M2ОP001-2.010-0001 „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“

СУ „Васил Левски“ взе участие като самостоятелен възложител по проект BG05M2ОP001-2.010-0001 „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование

ОБЯВЛЕНИЕ

Със Заповед № РД-04-666 / 17.05.2021г. на Директора на СУ „Васил Левски“  гр. Севлиево е открита процедура за отдаване под наем чрез публичен търг с

Записване за 1. клас

ЗАПИСВАНЕ НА ПРИЕТИТЕ УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 Г.  от 07 до 11 юни 2021 г./вкл./, от 08:00 ч. до 18:00 ч., в

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645