Ученически изяви

Постижения на нашите ученици

Ученически изяви

Годишно шоу на английската паралелка

В края на представлението учениците се обърнаха към публиката с призива „Учете език, за да ви е лесно по света и да не се излагате като тези калпазани”.

Изпратихме един успешен Випуск 2024

За първа година изпращането и дипломирането на Випуска бяха в един ден. След като получиха дипломите си, младежите се простиха и със знамето на училището.

Даниела и Таня – единствените от България в състезание по креативно писане на немски език

Двете ни ученички показаха както езикови, така и художествени способности, които бяха оценени от журито на Stiftung Lesen и партньори. От там съобщиха, че през юли ще са ясни и победителите!

Награда за Даниела Данаилова от 10Б клас в творческия конкурс „Герои на планетата“

Най-добрите дизайни, сред които е и стикера на Даниела, ще бъдат отпечатани с размер от 10 см. Техните автори ще получат предметни награди, както и достатъчно стикери, които да раздават на приятели.

Отлични резултати на НВО в 4. клас!

Поднасяме нашите най-искрени поздравления както към децата, така и към техните родители и учители! Всеотдайността на учителите ни е явен показател за качество, с който се гордеем.

Празник на детското творчество

В синьото фоайе на училището бяха изложени над 120 рисунки, създадени от талантливи деца от детски градини, училища и художествени школи. ️

Биологията – лесна, полезна и забавна

Учениците от VА клас показаха, че имат интерес към природните науки, наблюдателни и любопитни са, задават въпроси, дискутират, търсят решения на възникналите казуси.

Призови места в химията – „Празник на химията 2024“

Комисията отличи с III място Даниела Данаилова от 10Б клас от 66 участници, с III място Виктория Панайотова от 11Б от 21 участници и IV място с поощрителна награда Нели Лалева – 9Б, която се конкурира с 48 участници.

Катя Хинова доказа, че знае и може!

Към децата и техните ръководители се обърна Рени Рангелова – началник отдел в МОН с думите: „Привилегия е да приветствам най-добрите ученици, които показаха, че със знания могат да постигнат чудеса…“

Бинарен урок с 11Б – биология на немски

Бинарният урок бе успешен пример за съчетаване на знание от различни учебни предмети, развиване на комуникативни и езикови умения, както и подготовка на учениците за предстоящи специализирани модули.

Забавни финанси за деца

Учениците бяха изключително заинтересовани, участваха активно в игрите, показаха и познания за използване на финансови инструменти – банкова карта, банкомат.

Кодът на българските шевици

Работата по този проект продължи около две седмици, включваше много етапи, проучвания и упражнения по чертане.  Сътвориха се вълшебни, чудно красиви шевици.

Ден на числото π в училище

Денят на числото П беше не само забавление, но и възможност за всички да се впуснат във вълнуващия свят на математиката

Класиране в конкурса Масленица

Протоколи от журирането под формата на инфографики, както и рисунките на победителите в конкурса, бихте могли да разгледате тук.

Учебна екскурзия организираха в 4Б клас

Йоан Чолаков изнесе беседа на другите посетители на скривалището, кои обстоятелства са причина за залавянето на Левски. Хората останаха впечатлени и възхитени как българските деца се интересуват и знаят своята история.

Патронен празник на училището 2024

След официалната част присъстващите на събитието изгледаха филм, озаглавен “Левски – смърт и безсмъртие” и подготвен от учители, ученици и видеооператора и фотограф Илиян Тотев.

Спортно състезание „Лъвче“ 2024 г.

Всички състезатели получиха награди, осигурени от Училищното настоятелство. Състезанието “Лъвче” е посветено на 151 от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Кулинарно училище

„Кулинарното училище“ ще продължи на 8-ми март, когато на свой ред момичетата ще приготвят здравословни бонбони, за да почерпят момчетата за празника.

Коледари в училище

Отново е краят на декември, отново идва Коледа… С коледния дух и доброта, спазвайки традицията, коледари от 4 клас на училището с класен ръководител Надя

Лингвистична физика в 10. клас

В последния час по физика на десетокласниците за тази година те се впуснаха в креативно занимание. Представете си един час, в който десетокласниците трябва да

Коледна работилница с БЧК

Коледните празници винаги са повод за доброволчество и емоцията да се помогне и да се зарадват нуждаещите се четвъртокласниците претвориха в своите картички.

Празнична програма „Вълшебна Коледа“

В предколедните дни учениците от начален етап сътвориха една „Вълшебна Коледа“. На сцената дойдоха елените Рудолф и Комета (г-ца Айджан Салиева и г-ца Стефани Пенкова) и

Сътворено по ноти – STEAM дейности в 1Г клас

Проектът “Извън мрежата” е проект, който цели да отдалечи, да попречи, да предотврати социалното оттегляне, с помощта на метод, подбуждащ съвместните връзки в нашия действителен живот.

STEAM проект: „Магията на музиката“

Получиха се чудесни, интересни и мелодични музикални инструменти, с които учениците от 1Б клас са готови да организират следващата музикална група на град Севлиево!

Не на тютюнопушенето!

Учениците от клубовете  заедно с учениците от 9б клас – профил “Природни науки”-изработиха постери, рисунки, макети и презентация, в които отразиха своето отношение към тютюнопушенето и вредата от него

VI междуучилищен обмен с Германия

Седем дни с връстници от немското училище в часове и извън тях. И надежда, че изградените приятелства ще останат във времето, както и партньорските отношения между двете училища.

Послания към шофьорите върху есенни листа

Целта на кампанията бе да се фокусира вниманието на учениците и водачите на моторни превозни средства върху необходимостта от засилване на вниманието и бдителността в есенно-зимните условия.

Урок по БДП с шестокласници

Целта на обучението по безопасност на движението е усъвършенстване на мисленето и изграждане на поведение на децата да пазят не само себе си, но и всички участници в движението.

Нощ на литературата в училище

Събитието обедини читателите със своята приятна – вече есенна атмосфера – и предостави възможности за обмяна на новости от света на книгоиздаването, както и осигури среда за насърчаване на читателските интереси сред подрастващите.

Продължава финансирането по НП „Заедно в изкуствата и спорта“

През учебната 2023/2024 г. СУ „Васил Левски“ – Севлиево, продължава своята работа с ученици в направленията изкуство и спорт.
Проектното предложение на нашето училище е одобрено от МОН и са отпуснати средства за финансиране на дейностите на всички създадени клубове.

Успехи в състезанието по скоростно изкачване – Шипка

Състезанието се проведе при добра организация и много емоции. Участници в състезанието по скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата на връх Шипка се впуснаха
близо 100 ученици от 5 до 12 клас от областите Габрово, Стара Загора, Хасково и София.

Униформи за новата учебна година

Уведомяваме ви, че имате възможност да закупувате ВСИЧКИ размери блузи с емблемата на училището (дълъг и къс ръкав) от Детски магазин „Каприз“ на ул.“Витоша“ №14

Годишно представление на детското ни театрално студио

Бурните ръкопляскания, многото подаръци, усмивките от публиката, сред която бяха родители, учители и съученици, остават най-голямата награда, която малките ни актьори получиха – разбира се, наред с обичта на г-жа Даниела Симеонова!

Весел юнски празник

Празникът продължи с много веселие, танци и игри, подарени на децата от Училищното настоятелство при СУ „Васил Левски“.

Поклон пред паметта на героите!

Венци и цветя в знак на признателност към героизма на Ботев и загиналите за България отрупаха паметника на Свободата в Севлиево.

Абонамент за „Deutsch perfekt“ 2024

Това помага на учениците да се мотивират, да развият комуникативните си умения и да разберат различни аспекти на немската култура и общество.

Нашето участие в XIX астропарти БАЙКАЛ

„Отлична организация и прекрасни участници. Огромни благодарности към всеотдайния Иво Джокин!“ – сподели с нас ръководителката на групата от нашето училище Ива Пейкова.

Празник за децата на 1-ви юни!

Училищното настоятелство за поредна година ще организира забавен празник за нашите най-скъпи деца! Заповядайте и се забавлявайте с нас!

Изпращане на випуск 2023

Днешният 15-и май бе последният ден в училище за дванайсетокласниците. За последно сбогом и прощаване със знамето на училището се събраха 73 бъдещи студенти.

Звание „Учител на годината“ получиха двама наши учители

Нашите преподаватели Ана Жекова – главен учител иновации и биология и ЗО и Радослава Стоянова – ст. учител по немски език, бяха отличени съответно в направление „Природо-математическо“ и „Възпитателна работа“.

Устойчиво развитие във всеки наш ден!

Отбелязването на Деня на Земята насочи за пореден път в нашето училище вниманието към темите на устойчивото развитие, като приоритетно направление в образованието, както и към креативните начини денят да бъде отбелязан.

Урок по история – Априлската епопея за учениците от IIIБ клас

Факт е, че учениците имат това отношение към българските герои от онова време. Факт е, че вече познават тяхното дело и саможертва. Така ще съхраняват българския род и българския дух за свобода. Нека не угасва жаждата им за знания за българската история!

Най-добрите уроци в живота и предприемачеството не идват от успехите, а от провалите ни!

На втори май актовата зала на СУ „Васил Левски“ се изпълни с млади хора, които мотивирани да почерпят идеи и знание от професионалист като г-н Драголов, надхвърлиха определенето време от един учебен час и проведоха своята интеракция дори в междучасието.

Иновация „НАУКА НА СЦЕНАТА“ в НП „Иновации в действие“

Осъществените срещи между училищата по НП „Иновации в действие“ създават ефективни връзки между училищата, възможност за обсъждане на предизвикателства, начини за реализация, възможни решения и идеи за подобрения.

Нашите първенци на IT Знайко

След усилена подготовка и успешно представяне в състезателния тур на 22.04.2023 г., малките ни таланти, в ИТ сектора получиха своето отличие.

На гости в гората с горски специалисти

Децата бяха впечатлени от еленските рога и споделените разкази на горските специалисти. Толкова много научихме за гората, залесяването и подборното изсичане!

Празник на буквите

Най-хубавите ни усмивки, тези на първокласниците, сияят от щастие и казват: „Вече сме грамотни!“.
През седмицата всички четири класа с първокласници проведоха своите мили и красиви тържества, отредени за най-важните другарчета в науката – буквите.

Обменът с Германия – обмен на идеи и емоции

Междуучилищният обмен дава възможност на двете общини всяка година ученици от двете училища да посещават другата община, където да практикуват езици и да опознават културата в съответната страна.

Обмен с гимназия „Раублинг“, Германия

В нашето училище пристигна група от 15 ученици с двама ръководители, които ще прекарат една седмица в България. Те са настанени в семействата на ученици от паралелките, изучаващи немски език от 9-и и 10-и клас. Ръководител на учениците от нашето училище е г-жа Радослава Стоянова.

Ученическо състезание „Пътешествие в биологията“

Учениците от нашето училище се представиха достойно, показаха как могат да се прилагат на практика теоретичните знания и въпреки дебютното си участие отбора зае 5. място в крайното класиране. Учениците получиха сертификати и награди.

Преподаватели взеха участие във II Национална училищна конференция

Инициатор и домакин бе 51. СУ „Елисавета Багряна“, гр. София. В работата на двудневния форум участват близо 200 училищни директори и учители по природни науки, математика и информатика, образователни експерти, представители на бизнеса и на институции, ангажирани със сферата на образованието.

Пролетно събуждане с 2Б

Учениците от 2Б клас в продължение на седмица бяха запознавани с важни за всички ни теми. Проведоха се разговори за планетата, за опазването ѝ, за рециклиране на отпадъците, за разделното им събиране.

Професия художник-керамик – 2г клас

„Определено децата са жадни за изкуство. Много хубаво би било повече родители да ги записват на уроци по изкуства, защото това би обогатило техните знания, способности и въображение. Би ги направило по уверени. Така че нека бъдат добре дошли в школата по керамика!“ – сподели с нас Теодора Петева.

Първо място в национален конкурс на ХТМУ за Василена Шопова от 12Б клас

На 23 март, заедно със своя ръководител Ивета Кръстева, Василена представи презентацията си пред журито в зала „Асен Златаров“ на ХТМУ, гр. София. Наградата й връчи ректорът на ХТМУ проф. д-р инж. Сеня Терзиева-Желязкова.

Международно изследване TIMSS

Повече информация можете да получите в училище, от класните ръководители и на сайта на организацията, която в България организира изследването – Център за контрол и оценка на училищното образование. 

Световен ден на рециклирането в училище

През целия ден учениците от клубовете отправяха призив към всички: „Зеленото ежедневие е въпрос на желание и на осъзнаване на нуждата от него. Не е необходимо да чакаме някой да ни даде пример или да ни напомня. Дори най-малката стъпка може да има огромно значение!“.

Екологът Яница Иванова – родител-учител пред IIIБ клас

Прекрасните емоции завършиха с практическа дейност – посяване семенца на маргаритка и босилек. Всяко дете ще си има кофичка с посети семенца и ще се грижи за тях. Това е и практическа дейност, свързана с рециклирането, приспособявайки кофичка от кисело мляко, която се дава по програмата „Плод и мляко“ в училище, към саксийка. Обикновено тези пластмасови кофички се изхвърлят, но нашите ученици им намират интересни и креативни приложения.

Осми март по книга с 1А клас

С учениците от 1А клас бе прочетена книжката „Какво е да си майка?“, като след първия прочит на малчуганите бяха раздадени красивите илюстрации от книгата, с цел те да ги подредят последователно и правилно, слушайки отново историята.

Мартенски базар с кауза

Тази година учители, ученици и УС обединиха сили, за да изработят мартеници в помощ на Габриела Гатева от 3г клас. Цялата училищна общност работи активно в посока мечтата на Габи да стъпи уверено и да поеме смело напред към нови успехи, да се сбъдне!

Баба Марта на гости

Добрата старица, облечена в традиционна българска носия, изненада децата от началната степен на СУ „Васил Левски“ – Севлиево. Дари ги с мартенички и благопожелания, а те ѝ отвърнаха с песни, танци и много усмивки.

Резултати от конкурса Масленица

Празникът за пореден път обедини талантливи младежи от цялата страна, които ни изпратиха своите рисунки и ръчно изработени традиционни кукли.

Участниците от различни краища на страната и тази година ни показаха своите високи художествени умения! Благодарим на талантливите ученици от София, Пловдив, Бургас, Свиленград, Елин Пелин, Димитровград и Габрово за тяхното участие в конкурса.

Макраме творецът Камелия Станева с работилница във 2г клас

Учениците имаха възможност по разказите на г-жа Станева да разберат, че приложният занаят идва от Ориента, където още преди много години хората открили, че посредством специални конци и възли биха могли да се произвеждат красиви декорации за дома, като известните персийски килими, а дори и предмети за бита.

Учители на обмяна на добри практики по НП „Иновации в действие“ в ОУ „Валери Петров“ – гр. Плевен 

Целта на срещата е обмен на иновативни и добри практики, стимулиращи активното учене и откривателство, широкото използване на възможностите на информационните технологии и роботиката в обучението.

Професия Авиационен техник – 2г клас

В ролята на родител-учител този път бе поканен г-н Мариян Георгиев – родител на ученика Вокил Георгиев от 2г клас. Срещата беше нетрадиционна, тъй като тя се осъществи през повече от 1500 км разстояние!

Масленица в училище

Учителите ни по руски език създадоха празнична обстановка през цялата масленична седмица, в която участие взеха ученици от начална степен, изучаващи руски език, както и ученици от профилираните ни паралелки в гимназиална степен. Специална програма подготвиха и учениците от 8В клас, които за първа година изучават езика на Пушкин.

Седмицата на доброто в начален етап

В Седмицата на доброто, която по традиция Ученическият съвет в училище организира, тази година активно се включиха и учениците от първи до четвърти клас.

На раздумка – покана

Ръководството и колективът на СУ „Васил Левски“ – Севлиево отправя покана към своите бивши учители и служители за възобновената след прекъсване среща на поколенията „На раздумка“. Тя ще се проведе традиционно на първи март в учителската стая.

Спортно състезание „Лъвче“ 2023

Седем отбора от подготвителните групи на детските градини в община Севлиево и 24 отбора от първи до четвърти клас се впуснаха в надпреварата за челно класиране в щафетните игри. Организаторите на игрите се погрижиха щафетите да бъдат по-занимателни и с по-голяма дължина на трасето.

В света на науката: наши ученици в БАН

Покана за посещението идва вследствие на сътрудничеството и изградените добри отношения между акад. Иван Юхновски – бивш председател на БАН и Ана Жекова – главен учител в СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Връчване на сертификатите от проекта Global Classroom Pair-Share

Ръководители на групите от ученици бяха г-жа Снежана Цонкова – ст. учител по английски език и г-жа Радослава Стоянова – ст. учител по немски език. Нашите ученици бяха единствените, които работиха на два езика – немски и английски.

Марилена Христова с участие в национална конференция за Апостола

Сред поканените за участие от организаторите бе и ученичката Марилена Красимирова Христова от 8б клас на нашето училище, с ръководител г-жа Капка Пандурска. Това признание осмокласничката получи за своето есе „Васил Левски в Севлиевския край“.

Отличия за наши ученици в конкурс за А. П. Чехов

Литературният международен проект „Мир читает Чехова“ събра читатели на А. П. Чехов от 41 страни, сред които и България с представители учениците, изучаващи интензивно руски език от СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Доц. д-р Коцев – гост на нашето училище

С думите си той се опита да вдъхне още повече увереност у учениците, че предприемачеството е правилният избор за тях и че трябва да вярват в себе си и да използват възможностите пред тях дори без оглед на наличните ресурси.

Списание „Българи“ отрази наш проект

Г-жа Снежана Цонкова – един от ръководителите на проекта и ст. учител по английски език в нашето училище предаде в искрено интервю атмосферата, както и най-ценното, което са научили участниците в проекта. Какво е то? Прочетете в списанието.

В шахматно съревнование с големите ученици

Колкото повече играеха партия след партия, толкова повече искаха още и още да играят. Не заради състезателното начало, а заради предизвикателството и удоволствието. Всяка победа се регистрираше и отчиташе в общ резултат на двата отбора

Какво е да си криминалист? Това обясни инспектор Ганев от РУ на МВР – Севлиево

Най-интригуващ беше разказът за това, как се разкрива престъпление и как се хващат престъпниците. Нагледно бяха показани дактилоскопски отпечатъци, пресъздадена беше обстановката за търсене на предмети с фенер в затъмнени помещения.

Община Севлиево ще кандидатства за модернизация на образователната среда

Отчитайки значимата роля на училището като образователна институция е особено важно постигнатото да се надгражда и да се реконструира образователната инфраструктура, за да се реализират нови образователни практики.

Коледен базар в училище

Учители, ученици и родители  работиха неуморно, за да изработят картички, пана, украси, аранжировки, венци и сладкиши, които да бъдат част от базарните маси на 21 декември.

„Коледни звезди“ – концерт на малките ученици

„Коледните звезди“ от начален етап огряха и затоплиха актовата зала, зарадваха ръководството, учителите и родителите, а наричанията на коледарите дадоха надежди за здраве, добро, мир и любов във всички домове и сърца.

Деца учат деца на шах

Съвместната инициатива, организирана от клуб “Млад шахматист“ с ръководител Росица Моновска и клуб “Магията на числата“ с ръководител Надя Ганчева, се провежда за първа година.

Коледен концерт в начален етап

Учениците и техните учители от началнен етап на СУ „Васил Левски“ – Севлиево, организират концерт „Коледни звезди“ в Актовата зала на училището на 19.12.2022 (понеделник).

Коледен базар предстои!

Тази година учениците и учителите в начален етап на СУ „Васил Левски“ – Севлиево отново са решили да ни зарадват с ръчно изработени артикули, които да допринесат за доброто настроение в предпразничните дни.

Велизар Захариев – родител-учител във 2г клас

Задачата на класа бе да се изработи глинено коледно еленче за предстоящия училищен коледен базар. Практическият урок започна с представяне на необходимите материали за направата на скулптурата – форми от итонг, тел, глина и вода. А също и сръчни ръце, желание и внимание към детайла.

Среща на клуб „Журналист“ с директора на БТА

Срещата беше инициирана от г-жа Минка Минчева – главен редактор на в-к “Росица” – във връзка с честването на 135-годишнината на вестника и възобновяването на страницата му за ученическо творчество.

В музикалния свят на оркестър „Севлиево“

В надграждащото събитие тази година, малките ученици от целодневните групи в начална степен бяха запознати с музикалните инструменти, а в беседата ръководителят на музикалната група Пламен Пенчев (възпитаник на музикалната паралелка на училището) задава интересни въпроси и провокира децата да мислят.

Отлични оценки на XX-то Нацонално състезание по природни науки и екология

От СУ „Васил Левски“ участваха три отбора. Отлично се представиха: Михаела Драшкова и Миглена Недялкова от 10 А клас с ръководител Йонита Косева – с проект „Сърцето – ритъмът на живот“.  За невероятното си представяне те получиха 54,6 точки и се наредиха на 4 място.

Целево проучване с Google Forms представи Даная Чауш

Фокусът беше върху новите възможности, които приложението дава за разработване на дигитално съдържание с цел проучване. Ученичката показа как могат да бъдат представени резултатите от проучвания чрез създаването на инфографика в PowerPoint.

Промяна в цените на купоните за столово хранене

От 01.12.2022 г. цената на 1 купон за обяд се увеличава с 1 лв. и ще бъде на стойност 4,40 лв. От училище се поевтинява обедното хранене за всички ученици, включени в групите за ЦОУД с 1 лв., а на пътуващите ученици с 2 лв.

Радослава Стоянова със стипендия на Гьоте-институт в Германия

Предвидено е стипендиантите да обменят обучителни материали и съдържания по DaF, модерни техники и стратегии на преподаване, проектно-базирано обучение, както и добри практики по темите на модулното обучение – заложени в учебния план за 11-и и 12-и клас.

Седем ученици, участници в Junior Pre-Course за биомедицина

В периода 4 – 6 ноември 2022 в София за пета поредна година се проведе Международен биомедицински конгрес, част от който е Junior Pre-Course. Конгресът е форум, който обединява медицина, дентална медицина и фармация. В него се включиха 200 ученици от 11-ти и 12-ти клас от цялата страна, които имат интерес към тези науки.

Басейнът възобновява дейността си

СУ „Васил Левски“ – Севлиево съобщава на ползвателите на плувния басейн при училището, че от 01.11.2022 г. той възобновява своята дейност след извършените в летния период ремонтни дейности.

Урок по родолюбие и уроци за приятелство се преподават в гимназията

В чест на Празника на народните будители – 1 ноември, учениците от втори клас от ОУ „Васил Левски“ – с. Шумата, с класен ръководител г-жа Правда Колева и учениците от трети Б клас на СУ „Васил Левски“ с класен ръководител г-жа Росица Моновска проведоха съвместен УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ.

Известни са стипендиантите на Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“

На церемонията, провела се на 1-ви ноември, г-н Мирослав Марков обяви носителите на стипендията на сдружението, обединяващо бизнеса в Севлиево за осма поредна година около връчването на годишни степендии на изявени ученици от училищата на Севлиево.

Галина Рачева Иванова – учител будител за 2022 г.

Тя дава възможност на учениците да развиват езикови умения в реални условия, поставя ги в конкурентна среда с ученици от езикови и профилирани гимназии и повишава нивото на чуждоезиковата им подготовка, както и авторитета на СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Поздрав за Деня на будителите

Децата от 3.В клас поздравяват всички учители-будители със стихотворението „Ден на Будителите“ и една мисъл на Паисий Хилендарски.

Връчване на отличието на „Бързи герои 112“ за учебната 2021-2022 на Ваня Иванова

Тази седмица Г-жа Елица Хадживълчева – председател на фондация „Сърце до сърце за България“ и национален координатор на „Бързи герои 112, официално връчи отличието на г-жа Иванова, като й благодари за всеотдайността в работата на учител-вдъхновител и посланик на „Бързи герои 112“.

Космически наблюдения в училище

Г-н Рахнев пожела на всички присъстващи да не спират да бъдат любопитни и винаги да
насочват погледа си към необятното, защото само тогава ще могат да видят нови и нови
хоризонти пред себе си. Срещата с любителите космически изследователи завърши с уверение
за ново гостуване.

Николай Недев – областен управител и председател на Областния младежки съвет за един ден

Това се случи в рамките на 20-ото издание на Европейската седмица на регионите и градовете (#EURegionsWeek), която се провежда от 10 до 13 октомври 2022 г. под мотото „Нови предизвикателства за сближаването в Европа“.
Средно училище „Васил Левски“ излъчи Николай Теодоров Недев – ученик от 12А клас за представител на основание високите успехи и постижения на ученика.

Кулинарно състезание „Тиквени фантазии“

На 13.10 тази година Средно училище „Васил Левски“, реши да отбележи Празника на град Севлиево с кулинарен конкурс „Тиквени фантазии“. Категориите бяха три: за най-атрактивно ястие/презнтация, за най-вкусно ястие и за най-масово участие на клас или група.

Изявени ученици издигнаха знамето на града на тържествена церемония

По време на церемонията севлиевските талантливи деца с високи успехи в сферата на науката, изкуството, културата и спорта, а също и изявени млади хора, възпитаници на училищата в община Севлиево, се качиха на сцената, за да бъде засвидетелствано признанието ни към тях. От СУ „Васил Левски“ – Севлиево бяха отличени: Цветомир Колев – 9 „А“ клас, Пресияна Ганева – 12 „Б“ клас и Десислава Русева – 12 „В“ клас.

Учениците с послания към водачите на пътя

Целта на кампанията е да подчертае необходимостта от засилване на вниманието и бдителността в есенно-зимните условия за децата, учениците, водачите на МПС и на всички участници в движението по пътищата.

„От учители за учители“- SOS 8

От 30.09.2022 до 01.10.2022 г., СУ „Васил Левски“ бе домакин на Последващо събитие на международния фестивал „Наука на сцената – 2022“, Прага, Чехия.

Елица Пенчева на финал в националния конкурс „По стъпките на българските учени“

След предварителна селекция на 84 проекта на ученици от цялата страна, Елица Пенчева бе допусната до финал. Тя представи разработката си в Аулата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“, а наградата си получи в Нощта на учените на 30.09.2022 г, в СУ „Св. Кл. Охридски“.

Проект за изграждане на лекоатлетическа писта в двора на СУ „Васил Левски“

Проект за изграждане на лекоатлетическа писта в двора на СУ „Васил Левски“ спечели Община Севлиево.
Предвижда се рехабилитация на асфалтовата настилка, полагане на акрилна система за настилка и машинно разчертаване на лекоатлетическа писта на 1 053 кв. метра. С изграждането ѝ ще се модернизира материалната база на училището.

„Наука на сцената“ 2022, последващо събитие

Събитието, което ще се проведе от 30.09 до 01.10.2022 г., е част от програмата на „Европейска нощ на учените 2022“ по проект K-TRIO и Националната програма за отбелязване на обявената от ООН Международна година на фундаменталните науки и устойчивото развитие (07.2022 – 07. 2023).

Ден на европейските езици в начален етап

В европейския ден на чуждите езици г-жа Боряна Борисова – учител по английски език в начален етап, подготви интересни игри и предизвикателства за учениците, които изучават първия по важност език в света.

Европейски ден на езиците в училище

По инициатива на Съвета на Европа, всяка година на 26.09. се чества Европейският ден на езиците, с цел да се популяризира тяхното богатство и културно разнообразие и да се стимулира изучаването на чужди езици през целия живот.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645