Новини от учебната 2022-2023 година
Наши ученици с отличия от Фестивала на руската поезия, песен и танц

Биляна участва за първи път и проникновено представи стихотворение на военна тематика. Калина блестящо поднесе на публиката емблематичната песен „Кукушка“ от репертоара на Полина Гагарина.

Прочетете повече »
Успехи в състезанието по скоростно изкачване – Шипка

Състезанието се проведе при добра организация и много емоции. Участници в състезанието по скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата на връх Шипка се впуснаха
близо 100 ученици от 5 до 12 клас от областите Габрово, Стара Загора, Хасково и София.

Прочетете повече »
Даниела Данаилова е носител на специалната награда от международния научен фестивал Hello-Space

По време на събитието ученичката и ръководителката ѝ – г-жа Ива Пейкова, посетиха множество работилници, демонстрации и активности в подкрепа на STEAM образованието и науката.

Прочетете повече »
Годишно представление на детското ни театрално студио

Бурните ръкопляскания, многото подаръци, усмивките от публиката, сред която бяха родители, учители и съученици, остават най-голямата награда, която малките ни актьори получиха – разбира се, наред с обичта на г-жа Даниела Симеонова!

Прочетете повече »
Училището ни е международен посланик по проект „Извън мрежата“

Гордост за нашето училище е получаването на сертифицираното звание „Международен посланик“ по проекта, организиран и ръководен от екипът на „Кайт“ ЕООД – София, начело с г-жа Иглика Ангелова.

Прочетете повече »
Петима наши отличници с награди от бизнес сдружение „Севлиево 21 век“

Петимата бъдещи студенти са показали високи образователни успехи, с което са заслужили да бъдат носители на предметната награда на сдружението, обединяващо представителите на бизнеса в града.

Прочетете повече »
Звание „Учител на годината“ получиха двама наши учители

Нашите преподаватели Ана Жекова – главен учител иновации и биология и ЗО и Радослава Стоянова – ст. учител по немски език, бяха отличени съответно в направление „Природо-математическо“ и „Възпитателна работа“.

Прочетете повече »
Устойчиво развитие във всеки наш ден!

Отбелязването на Деня на Земята насочи за пореден път в нашето училище вниманието към темите на устойчивото развитие, като приоритетно направление в образованието, както и към креативните начини денят да бъде отбелязан.

Прочетете повече »
Урок по история – Априлската епопея за учениците от IIIБ клас

Факт е, че учениците имат това отношение към българските герои от онова време. Факт е, че вече познават тяхното дело и саможертва. Така ще съхраняват българския род и българския дух за свобода. Нека не угасва жаждата им за знания за българската история!

Прочетете повече »
Най-добрите уроци в живота и предприемачеството не идват от успехите, а от провалите ни!

На втори май актовата зала на СУ „Васил Левски“ се изпълни с млади хора, които мотивирани да почерпят идеи и знание от професионалист като г-н Драголов, надхвърлиха определенето време от един учебен час и проведоха своята интеракция дори в междучасието.

Прочетете повече »
Елица Пенчева в топ 10 на националното състезание „Аз мога тук и сега“

След като първо пребори 91 участници от цяла България в своята възрастова група на националния кръг, Елица се класира за финалния подбор, който включи ТОП 20 участници в екзекутивния финален кръг.

Прочетете повече »
Иновация „НАУКА НА СЦЕНАТА“ в НП „Иновации в действие“

Осъществените срещи между училищата по НП „Иновации в действие“ създават ефективни връзки между училищата, възможност за обсъждане на предизвикателства, начини за реализация, възможни решения и идеи за подобрения.

Прочетете повече »
Призови места във физиката за учениците на Ива Пейкова

Севлиевската група се срещна и разговаря и с Иво Джокин – директор и STEAM обучител в Център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, проф. Ана Георгиева, Милка Джиджова и Пенка Лазарова.

Прочетете повече »
Празник на буквите

Най-хубавите ни усмивки, тези на първокласниците, сияят от щастие и казват: „Вече сме грамотни!“.
През седмицата всички четири класа с първокласници проведоха своите мили и красиви тържества, отредени за най-важните другарчета в науката – буквите.

Прочетете повече »
Обмен с гимназия „Раублинг“, Германия

В нашето училище пристигна група от 15 ученици с двама ръководители, които ще прекарат една седмица в България. Те са настанени в семействата на ученици от паралелките, изучаващи немски език от 9-и и 10-и клас. Ръководител на учениците от нашето училище е г-жа Радослава Стоянова.

Прочетете повече »
Ученическо състезание „Пътешествие в биологията“

Учениците от нашето училище се представиха достойно, показаха как могат да се прилагат на практика теоретичните знания и въпреки дебютното си участие отбора зае 5. място в крайното класиране. Учениците получиха сертификати и награди.

Прочетете повече »
Преподаватели взеха участие във II Национална училищна конференция

Инициатор и домакин бе 51. СУ „Елисавета Багряна“, гр. София. В работата на двудневния форум участват близо 200 училищни директори и учители по природни науки, математика и информатика, образователни експерти, представители на бизнеса и на институции, ангажирани със сферата на образованието.

Прочетете повече »
Пролетно събуждане с 2Б

Учениците от 2Б клас в продължение на седмица бяха запознавани с важни за всички ни теми. Проведоха се разговори за планетата, за опазването ѝ, за рециклиране на отпадъците, за разделното им събиране.

Прочетете повече »
Професия художник-керамик – 2г клас

„Определено децата са жадни за изкуство. Много хубаво би било повече родители да ги записват на уроци по изкуства, защото това би обогатило техните знания, способности и въображение. Би ги направило по уверени. Така че нека бъдат добре дошли в школата по керамика!“ – сподели с нас Теодора Петева.

Прочетете повече »
Първо място в национален конкурс на ХТМУ за Василена Шопова от 12Б клас

На 23 март, заедно със своя ръководител Ивета Кръстева, Василена представи презентацията си пред журито в зала „Асен Златаров“ на ХТМУ, гр. София. Наградата й връчи ректорът на ХТМУ проф. д-р инж. Сеня Терзиева-Желязкова.

Прочетете повече »
Международно изследване TIMSS

Повече информация можете да получите в училище, от класните ръководители и на сайта на организацията, която в България организира изследването – Център за контрол и оценка на училищното образование. 

Прочетете повече »
Световен ден на рециклирането в училище

През целия ден учениците от клубовете отправяха призив към всички: „Зеленото ежедневие е въпрос на желание и на осъзнаване на нуждата от него. Не е необходимо да чакаме някой да ни даде пример или да ни напомня. Дори най-малката стъпка може да има огромно значение!“.

Прочетете повече »
Екологът Яница Иванова – родител-учител пред IIIБ клас

Прекрасните емоции завършиха с практическа дейност – посяване семенца на маргаритка и босилек. Всяко дете ще си има кофичка с посети семенца и ще се грижи за тях. Това е и практическа дейност, свързана с рециклирането, приспособявайки кофичка от кисело мляко, която се дава по програмата „Плод и мляко“ в училище, към саксийка. Обикновено тези пластмасови кофички се изхвърлят, но нашите ученици им намират интересни и креативни приложения.

Прочетете повече »
Осми март по книга с 1А клас

С учениците от 1А клас бе прочетена книжката „Какво е да си майка?“, като след първия прочит на малчуганите бяха раздадени красивите илюстрации от книгата, с цел те да ги подредят последователно и правилно, слушайки отново историята.

Прочетете повече »
Мартенски базар с кауза

Тази година учители, ученици и УС обединиха сили, за да изработят мартеници в помощ на Габриела Гатева от 3г клас. Цялата училищна общност работи активно в посока мечтата на Габи да стъпи уверено и да поеме смело напред към нови успехи, да се сбъдне!

Прочетете повече »
Баба Марта на гости

Добрата старица, облечена в традиционна българска носия, изненада децата от началната степен на СУ „Васил Левски“ – Севлиево. Дари ги с мартенички и благопожелания, а те ѝ отвърнаха с песни, танци и много усмивки.

Прочетете повече »
Резултати от конкурса Масленица

Празникът за пореден път обедини талантливи младежи от цялата страна, които ни изпратиха своите рисунки и ръчно изработени традиционни кукли.

Участниците от различни краища на страната и тази година ни показаха своите високи художествени умения! Благодарим на талантливите ученици от София, Пловдив, Бургас, Свиленград, Елин Пелин, Димитровград и Габрово за тяхното участие в конкурса.

Прочетете повече »
Макраме творецът Камелия Станева с работилница във 2г клас

Учениците имаха възможност по разказите на г-жа Станева да разберат, че приложният занаят идва от Ориента, където още преди много години хората открили, че посредством специални конци и възли биха могли да се произвеждат красиви декорации за дома, като известните персийски килими, а дори и предмети за бита.

Прочетете повече »
Учители на обмяна на добри практики по НП „Иновации в действие“ в ОУ „Валери Петров“ – гр. Плевен 

Целта на срещата е обмен на иновативни и добри практики, стимулиращи активното учене и откривателство, широкото използване на възможностите на информационните технологии и роботиката в обучението.

Прочетете повече »
Масленица в училище

Учителите ни по руски език създадоха празнична обстановка през цялата масленична седмица, в която участие взеха ученици от начална степен, изучаващи руски език, както и ученици от профилираните ни паралелки в гимназиална степен. Специална програма подготвиха и учениците от 8В клас, които за първа година изучават езика на Пушкин.

Прочетете повече »
На раздумка – покана

Ръководството и колективът на СУ „Васил Левски“ – Севлиево отправя покана към своите бивши учители и служители за възобновената след прекъсване среща на поколенията „На раздумка“. Тя ще се проведе традиционно на първи март в учителската стая.

Прочетете повече »
Спортно състезание „Лъвче“ 2023

Седем отбора от подготвителните групи на детските градини в община Севлиево и 24 отбора от първи до четвърти клас се впуснаха в надпреварата за челно класиране в щафетните игри. Организаторите на игрите се погрижиха щафетите да бъдат по-занимателни и с по-голяма дължина на трасето.

Прочетете повече »
Връчване на сертификатите от проекта Global Classroom Pair-Share

Ръководители на групите от ученици бяха г-жа Снежана Цонкова – ст. учител по английски език и г-жа Радослава Стоянова – ст. учител по немски език. Нашите ученици бяха единствените, които работиха на два езика – немски и английски.

Прочетете повече »
Марилена Христова с участие в национална конференция за Апостола

Сред поканените за участие от организаторите бе и ученичката Марилена Красимирова Христова от 8б клас на нашето училище, с ръководител г-жа Капка Пандурска. Това признание осмокласничката получи за своето есе „Васил Левски в Севлиевския край“.

Прочетете повече »
Отличия за наши ученици в конкурс за А. П. Чехов

Литературният международен проект „Мир читает Чехова“ събра читатели на А. П. Чехов от 41 страни, сред които и България с представители учениците, изучаващи интензивно руски език от СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Прочетете повече »
Доц. д-р Коцев – гост на нашето училище

С думите си той се опита да вдъхне още повече увереност у учениците, че предприемачеството е правилният избор за тях и че трябва да вярват в себе си и да използват възможностите пред тях дори без оглед на наличните ресурси.

Прочетете повече »
Списание „Българи“ отрази наш проект

Г-жа Снежана Цонкова – един от ръководителите на проекта и ст. учител по английски език в нашето училище предаде в искрено интервю атмосферата, както и най-ценното, което са научили участниците в проекта. Какво е то? Прочетете в списанието.

Прочетете повече »
В шахматно съревнование с големите ученици

Колкото повече играеха партия след партия, толкова повече искаха още и още да играят. Не заради състезателното начало, а заради предизвикателството и удоволствието. Всяка победа се регистрираше и отчиташе в общ резултат на двата отбора

Прочетете повече »
Какво е да си криминалист? Това обясни инспектор Ганев от РУ на МВР – Севлиево

Най-интригуващ беше разказът за това, как се разкрива престъпление и как се хващат престъпниците. Нагледно бяха показани дактилоскопски отпечатъци, пресъздадена беше обстановката за търсене на предмети с фенер в затъмнени помещения.

Прочетете повече »
Новата година за Детското театрално студио започна

След първите опити за кратки етюди участниците в театралното студио са изключително щастливи, а родителите споделят, че им е било много забавно и интересно да видят децата си в ролята на кукловоди.

Прочетете повече »
Община Севлиево ще кандидатства за модернизация на образователната среда

Отчитайки значимата роля на училището като образователна институция е особено важно постигнатото да се надгражда и да се реконструира образователната инфраструктура, за да се реализират нови образователни практики.

Прочетете повече »
„Коледни звезди“ – концерт на малките ученици

„Коледните звезди“ от начален етап огряха и затоплиха актовата зала, зарадваха ръководството, учителите и родителите, а наричанията на коледарите дадоха надежди за здраве, добро, мир и любов във всички домове и сърца.

Прочетете повече »
„Везната на доброто“ е при 1Г клас. Баланс във взаимоотношенията между родители и учители.

През цялото време в класната стая на 1Г се усещаше обич, топлина и радост от това, че родители, учители и ученици са заедно и могат да общуват като едно голямо семейство.

Прочетете повече »
Деца учат деца на шах

Съвместната инициатива, организирана от клуб “Млад шахматист“ с ръководител Росица Моновска и клуб “Магията на числата“ с ръководител Надя Ганчева, се провежда за първа година.

Прочетете повече »
Покана за избор на членове и резерви на Обществения съвет

Общественият съвет се състои от нечетен брой членове и включва един представител на финансиращия орган и най-малко трима представители на родителите на деца и ученици от съответната институция.

Прочетете повече »
Коледен базар предстои!

Тази година учениците и учителите в начален етап на СУ „Васил Левски“ – Севлиево отново са решили да ни зарадват с ръчно изработени артикули, които да допринесат за доброто настроение в предпразничните дни.

Прочетете повече »
Велизар Захариев – родител-учител във 2г клас

Задачата на класа бе да се изработи глинено коледно еленче за предстоящия училищен коледен базар. Практическият урок започна с представяне на необходимите материали за направата на скулптурата – форми от итонг, тел, глина и вода. А също и сръчни ръце, желание и внимание към детайла.

Прочетете повече »
В музикалния свят на оркестър „Севлиево“

В надграждащото събитие тази година, малките ученици от целодневните групи в начална степен бяха запознати с музикалните инструменти, а в беседата ръководителят на музикалната група Пламен Пенчев (възпитаник на музикалната паралелка на училището) задава интересни въпроси и провокира децата да мислят.

Прочетете повече »
Отлични оценки на XX-то Нацонално състезание по природни науки и екология

От СУ „Васил Левски“ участваха три отбора. Отлично се представиха: Михаела Драшкова и Миглена Недялкова от 10 А клас с ръководител Йонита Косева – с проект „Сърцето – ритъмът на живот“.  За невероятното си представяне те получиха 54,6 точки и се наредиха на 4 място.

Прочетете повече »
Целево проучване с Google Forms представи Даная Чауш

Фокусът беше върху новите възможности, които приложението дава за разработване на дигитално съдържание с цел проучване. Ученичката показа как могат да бъдат представени резултатите от проучвания чрез създаването на инфографика в PowerPoint.

Прочетете повече »
Промяна в цените на купоните за столово хранене

От 01.12.2022 г. цената на 1 купон за обяд се увеличава с 1 лв. и ще бъде на стойност 4,40 лв. От училище се поевтинява обедното хранене за всички ученици, включени в групите за ЦОУД с 1 лв., а на пътуващите ученици с 2 лв.

Прочетете повече »
Радослава Стоянова със стипендия на Гьоте-институт в Германия

Предвидено е стипендиантите да обменят обучителни материали и съдържания по DaF, модерни техники и стратегии на преподаване, проектно-базирано обучение, както и добри практики по темите на модулното обучение – заложени в учебния план за 11-и и 12-и клас.

Прочетете повече »
Седем ученици, участници в Junior Pre-Course за биомедицина

В периода 4 – 6 ноември 2022 в София за пета поредна година се проведе Международен биомедицински конгрес, част от който е Junior Pre-Course. Конгресът е форум, който обединява медицина, дентална медицина и фармация. В него се включиха 200 ученици от 11-ти и 12-ти клас от цялата страна, които имат интерес към тези науки.

Прочетете повече »
Урок по родолюбие и уроци за приятелство се преподават в гимназията

В чест на Празника на народните будители – 1 ноември, учениците от втори клас от ОУ „Васил Левски“ – с. Шумата, с класен ръководител г-жа Правда Колева и учениците от трети Б клас на СУ „Васил Левски“ с класен ръководител г-жа Росица Моновска проведоха съвместен УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ.

Прочетете повече »
Известни са стипендиантите на Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“

На церемонията, провела се на 1-ви ноември, г-н Мирослав Марков обяви носителите на стипендията на сдружението, обединяващо бизнеса в Севлиево за осма поредна година около връчването на годишни степендии на изявени ученици от училищата на Севлиево.

Прочетете повече »
Галина Рачева Иванова – учител будител за 2022 г.

Тя дава възможност на учениците да развиват езикови умения в реални условия, поставя ги в конкурентна среда с ученици от езикови и профилирани гимназии и повишава нивото на чуждоезиковата им подготовка, както и авторитета на СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Прочетете повече »
Връчване на отличието на „Бързи герои 112“ за учебната 2021-2022 на Ваня Иванова

Тази седмица Г-жа Елица Хадживълчева – председател на фондация „Сърце до сърце за България“ и национален координатор на „Бързи герои 112, официално връчи отличието на г-жа Иванова, като й благодари за всеотдайността в работата на учител-вдъхновител и посланик на „Бързи герои 112“.

Прочетете повече »
Космически наблюдения в училище

Г-н Рахнев пожела на всички присъстващи да не спират да бъдат любопитни и винаги да
насочват погледа си към необятното, защото само тогава ще могат да видят нови и нови
хоризонти пред себе си. Срещата с любителите космически изследователи завърши с уверение
за ново гостуване.

Прочетете повече »
Николай Недев – областен управител и председател на Областния младежки съвет за един ден

Това се случи в рамките на 20-ото издание на Европейската седмица на регионите и градовете (#EURegionsWeek), която се провежда от 10 до 13 октомври 2022 г. под мотото „Нови предизвикателства за сближаването в Европа“.
Средно училище „Васил Левски“ излъчи Николай Теодоров Недев – ученик от 12А клас за представител на основание високите успехи и постижения на ученика.

Прочетете повече »
Кулинарно състезание „Тиквени фантазии“

На 13.10 тази година Средно училище „Васил Левски“, реши да отбележи Празника на град Севлиево с кулинарен конкурс „Тиквени фантазии“. Категориите бяха три: за най-атрактивно ястие/презнтация, за най-вкусно ястие и за най-масово участие на клас или група.

Прочетете повече »
Изявени ученици издигнаха знамето на града на тържествена церемония

По време на церемонията севлиевските талантливи деца с високи успехи в сферата на науката, изкуството, културата и спорта, а също и изявени млади хора, възпитаници на училищата в община Севлиево, се качиха на сцената, за да бъде засвидетелствано признанието ни към тях. От СУ „Васил Левски“ – Севлиево бяха отличени: Цветомир Колев – 9 „А“ клас, Пресияна Ганева – 12 „Б“ клас и Десислава Русева – 12 „В“ клас.

Прочетете повече »
Елица Пенчева на финал в националния конкурс „По стъпките на българските учени“

След предварителна селекция на 84 проекта на ученици от цялата страна, Елица Пенчева бе допусната до финал. Тя представи разработката си в Аулата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“, а наградата си получи в Нощта на учените на 30.09.2022 г, в СУ „Св. Кл. Охридски“.

Прочетете повече »
Проект за изграждане на лекоатлетическа писта в двора на СУ „Васил Левски“

Проект за изграждане на лекоатлетическа писта в двора на СУ „Васил Левски“ спечели Община Севлиево.
Предвижда се рехабилитация на асфалтовата настилка, полагане на акрилна система за настилка и машинно разчертаване на лекоатлетическа писта на 1 053 кв. метра. С изграждането ѝ ще се модернизира материалната база на училището.

Прочетете повече »
„Наука на сцената“ 2022, последващо събитие

Събитието, което ще се проведе от 30.09 до 01.10.2022 г., е част от програмата на „Европейска нощ на учените 2022“ по проект K-TRIO и Националната програма за отбелязване на обявената от ООН Международна година на фундаменталните науки и устойчивото развитие (07.2022 – 07. 2023).

Прочетете повече »
Европейски ден на езиците в училище

По инициатива на Съвета на Европа, всяка година на 26.09. се чества Европейският ден на езиците, с цел да се популяризира тяхното богатство и културно разнообразие и да се стимулира изучаването на чужди езици през целия живот.

Прочетете повече »
Добрите думи дават надежда, добрата постъпка – криле!

Обединени около каузата за набиране на средства за провеждане на така нужната роботизирана рехабилитация на Моника Георгиева, ученици, родители и гости на тържеството по случай първия учебен ден, дариха лъч надежда!

Прочетете повече »
Откриване на учебната 2022-2023 година

Мили ученици, скъпи учители, родители, за българското образование 15 септември винаги е бил празник, защото началото на всяка нова учебна година напомня, че това, което ще вложим като енергия сега в училище, ще проличи в нашето утре. Но на днешния ден детските гласове и усмивки, които оживяват двора и класните стаи, за всички нас са вдъхновение.  Знам, че с трепет и вълнение се очаква биенето на училищния звънец…

Прочетете повече »
Лятно училище

То ще се проведе за бъдещите първокласници – от 21.06.2021 г. до 02.07.2021 г. Уважаеми родители, Учителите ще посрещат бъдещите първокласници, записани на лятно училище,

Прочетете повече »
Изнесено обучение за 44 учители по проект BG05M2ОP001-2.010-0001 „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“

СУ „Васил Левски“ взе участие като самостоятелен възложител по проект BG05M2ОP001-2.010-0001 „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование

Прочетете повече »
ОБЯВЛЕНИЕ

Със Заповед № РД-04-666 / 17.05.2021г. на Директора на СУ „Васил Левски“  гр. Севлиево е открита процедура за отдаване под наем чрез публичен търг с

Прочетете повече »
Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645