Новини от учебната 2022-2023 година
Доц. д-р Коцев – гост на нашето училище

С думите си той се опита да вдъхне още повече увереност у учениците, че предприемачеството е правилният избор за тях и че трябва да вярват в себе си и да използват възможностите пред тях дори без оглед на наличните ресурси.

Прочетете повече »
Списание „Българи“ отрази наш проект

Г-жа Снежана Цонкова – един от ръководителите на проекта и ст. учител по английски език в нашето училище предаде в искрено интервю атмосферата, както и най-ценното, което са научили участниците в проекта. Какво е то? Прочетете в списанието.

Прочетете повече »
В шахматно съревнование с големите ученици

Колкото повече играеха партия след партия, толкова повече искаха още и още да играят. Не заради състезателното начало, а заради предизвикателството и удоволствието. Всяка победа се регистрираше и отчиташе в общ резултат на двата отбора

Прочетете повече »
Какво е да си криминалист? Това обясни инспектор Ганев от РУ на МВР – Севлиево

Най-интригуващ беше разказът за това, как се разкрива престъпление и как се хващат престъпниците. Нагледно бяха показани дактилоскопски отпечатъци, пресъздадена беше обстановката за търсене на предмети с фенер в затъмнени помещения.

Прочетете повече »
Новата година за Детското театрално студио започна

След първите опити за кратки етюди участниците в театралното студио са изключително щастливи, а родителите споделят, че им е било много забавно и интересно да видят децата си в ролята на кукловоди.

Прочетете повече »
Община Севлиево ще кандидатства за модернизация на образователната среда

Отчитайки значимата роля на училището като образователна институция е особено важно постигнатото да се надгражда и да се реконструира образователната инфраструктура, за да се реализират нови образователни практики.

Прочетете повече »
„Коледни звезди“ – концерт на малките ученици

„Коледните звезди“ от начален етап огряха и затоплиха актовата зала, зарадваха ръководството, учителите и родителите, а наричанията на коледарите дадоха надежди за здраве, добро, мир и любов във всички домове и сърца.

Прочетете повече »
„Везната на доброто“ е при 1Г клас. Баланс във взаимоотношенията между родители и учители.

През цялото време в класната стая на 1Г се усещаше обич, топлина и радост от това, че родители, учители и ученици са заедно и могат да общуват като едно голямо семейство.

Прочетете повече »
Деца учат деца на шах

Съвместната инициатива, организирана от клуб “Млад шахматист“ с ръководител Росица Моновска и клуб “Магията на числата“ с ръководител Надя Ганчева, се провежда за първа година.

Прочетете повече »
Покана за избор на членове и резерви на Обществения съвет

Общественият съвет се състои от нечетен брой членове и включва един представител на финансиращия орган и най-малко трима представители на родителите на деца и ученици от съответната институция.

Прочетете повече »
Коледен базар предстои!

Тази година учениците и учителите в начален етап на СУ „Васил Левски“ – Севлиево отново са решили да ни зарадват с ръчно изработени артикули, които да допринесат за доброто настроение в предпразничните дни.

Прочетете повече »
Велизар Захариев – родител-учител във 2г клас

Задачата на класа бе да се изработи глинено коледно еленче за предстоящия училищен коледен базар. Практическият урок започна с представяне на необходимите материали за направата на скулптурата – форми от итонг, тел, глина и вода. А също и сръчни ръце, желание и внимание към детайла.

Прочетете повече »
В музикалния свят на оркестър „Севлиево“

В надграждащото събитие тази година, малките ученици от целодневните групи в начална степен бяха запознати с музикалните инструменти, а в беседата ръководителят на музикалната група Пламен Пенчев (възпитаник на музикалната паралелка на училището) задава интересни въпроси и провокира децата да мислят.

Прочетете повече »
Отлични оценки на XX-то Нацонално състезание по природни науки и екология

От СУ „Васил Левски“ участваха три отбора. Отлично се представиха: Михаела Драшкова и Миглена Недялкова от 10 А клас с ръководител Йонита Косева – с проект „Сърцето – ритъмът на живот“.  За невероятното си представяне те получиха 54,6 точки и се наредиха на 4 място.

Прочетете повече »
Целево проучване с Google Forms представи Даная Чауш

Фокусът беше върху новите възможности, които приложението дава за разработване на дигитално съдържание с цел проучване. Ученичката показа как могат да бъдат представени резултатите от проучвания чрез създаването на инфографика в PowerPoint.

Прочетете повече »
Промяна в цените на купоните за столово хранене

От 01.12.2022 г. цената на 1 купон за обяд се увеличава с 1 лв. и ще бъде на стойност 4,40 лв. От училище се поевтинява обедното хранене за всички ученици, включени в групите за ЦОУД с 1 лв., а на пътуващите ученици с 2 лв.

Прочетете повече »
Радослава Стоянова със стипендия на Гьоте-институт в Германия

Предвидено е стипендиантите да обменят обучителни материали и съдържания по DaF, модерни техники и стратегии на преподаване, проектно-базирано обучение, както и добри практики по темите на модулното обучение – заложени в учебния план за 11-и и 12-и клас.

Прочетете повече »
Седем ученици, участници в Junior Pre-Course за биомедицина

В периода 4 – 6 ноември 2022 в София за пета поредна година се проведе Международен биомедицински конгрес, част от който е Junior Pre-Course. Конгресът е форум, който обединява медицина, дентална медицина и фармация. В него се включиха 200 ученици от 11-ти и 12-ти клас от цялата страна, които имат интерес към тези науки.

Прочетете повече »
Урок по родолюбие и уроци за приятелство се преподават в гимназията

В чест на Празника на народните будители – 1 ноември, учениците от втори клас от ОУ „Васил Левски“ – с. Шумата, с класен ръководител г-жа Правда Колева и учениците от трети Б клас на СУ „Васил Левски“ с класен ръководител г-жа Росица Моновска проведоха съвместен УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ.

Прочетете повече »
Известни са стипендиантите на Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“

На церемонията, провела се на 1-ви ноември, г-н Мирослав Марков обяви носителите на стипендията на сдружението, обединяващо бизнеса в Севлиево за осма поредна година около връчването на годишни степендии на изявени ученици от училищата на Севлиево.

Прочетете повече »
Галина Рачева Иванова – учител будител за 2022 г.

Тя дава възможност на учениците да развиват езикови умения в реални условия, поставя ги в конкурентна среда с ученици от езикови и профилирани гимназии и повишава нивото на чуждоезиковата им подготовка, както и авторитета на СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Прочетете повече »
Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645