Екологът Яница Иванова – родител-учител пред IIIБ клас

Прекрасните емоции завършиха с практическа дейност – посяване семенца на маргаритка и босилек. Всяко дете ще си има кофичка с посети семенца и ще се грижи за тях. Това е и практическа дейност, свързана с рециклирането, приспособявайки кофичка от кисело мляко, която се дава по програмата "Плод и мляко" в училище, към саксийка. Обикновено тези пластмасови кофички се изхвърлят, но нашите ученици им намират интересни и креативни приложения.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

На 15 март учениците от 3.Б клас имаха гост-родител, майката на Никол Минкова. С нея продължихме традицията да ни гостуват родители, които да ни разказват за своите професии. Яница Иванова е еколог, старши експерт в Дирекция „Национален парк Централен Балкан“. Тя показа на любопитните третокласници принадлежностите, които използва в работата си и им разказа за дейностите, които извършва.

Обясни им, че за работата ѝ са нужни знания от различни области, включително и математика. Децата разбраха как организмите си взаимодействат и защо някои от тях изчезват. Научиха кои организми са опрашители. Видяха макет на гнездо на оси (направен от г-жа Иванова). Развълнуваха се от парниковия ефект на земята, който им беше подробно изяснен. Разбраха, че средната температура на планетата ни е 15 градуса.

Прекрасните емоции завършиха с практическа дейност – посяване семенца на маргаритка и босилек. Всяко дете ще си има кофичка с посети семенца и ще се грижи за тях. Това е и практическа дейност, свързана с рециклирането, приспособявайки кофичка от кисело мляко, която се дава по програмата „Плод и мляко“ в училище, към саксийка. Обикновено тези пластмасови кофички се изхвърлят, но нашите ученици им намират интересни и креативни приложения.
На 18-и март третокласниците ще отбележат и световния ден на рециклирането и ще обогатят още знанията си по тази тема. „Много полезна среща! – казва класният ръководител г-жа Росица Моновска – Децата са обогатени със знания и емоционално заредени с ентусиазъм“. Впечатленията им от професията ЕКОЛОГ, ще им помогнат да направят мотивиран избор за своята бъдеща професия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645