VI междуучилищен обмен с Германия

Седем дни с връстници от немското училище в часове и извън тях. И надежда, че изградените приятелства ще останат във времето, както и партньорските отношения между двете училища.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

От 21.10 до 27.10. 2023 г. ученици от 10Б и 11Б клас с интензивно изучаване на немски език посетиха своите партньори в междуучилищния обмен между СУ „Васил Левски“ и сродното като профил училище с акцент върху природните науки и чуждоезиковото обучение – гимназия Интал.

За шести път, но все пак различно. Този път българските ученици първи посрещнаха своите немски приятели през месец април 2023 г. и сега пътуваха на последваща визита до Раублинг. Нашите десетокласници и единадесетокласници участваха в учебните часове два пълни учебни дни, включваха се в обучението заедно с немските ученици и получиха само положителни отзиви от колегите. Пътуването на учениците по програмата на обмена се осъществяваше с градски транспорт, а не както по-рано – с организиран автобус, което допълнително им даде възможност сами да се ориентират в чуждата езикова среда.

След пристигането си в Бавария групата от дванадесет ученици и учителката по немски език г-жа Радослава Стоянова имаха два дни, които прекараха в семействата на немските им партньори и с колеги; излети в Алпите, разходки до Мюнхен, Розенхайм и Васербург. Всеки от групата събра първите си впечатления самостоятелно. Официалното посрещане беше на 23.10 в аулата на гимназия Интал с приветствие от страна на училищното ръководство, произнесено от г-н Ерих Менехер, благодарности и размяна на подаръци от ръководителите на обмена г-жа Радослава Стоянова и г-н Феликс Херман, музикална програма, включваща класическа и народна музика, изпълнена от ученици на гимназията. Българските ученици получиха подаръци от немските си партньори.

По време на едноседмичния обмен групата български ученици и техните немски партньори посетиха Циментовия завод в Рордорф, пътуваха с корабче от Прийн до острова Херенинзел в Кимзее, където разгледаха кралския дворец на Лудвиг II , разходиха се до град Куфщайн (Австрия) и посетиха крепостта Куфщайн на Максимилиан I.

Седем дни, изпълнени с впечатления от средното образование, природата, културата и промишлеността в околността на Раублинг и опознаване на D-A-CH региона. Седем дни с връстници от немското училище в часове и извън тях. И надежда, че изградените приятелства ще останат във времето, както и партньорските отношения между двете училища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645