STEM учителите ни споделят опит на национално ниво

Преподаватели от СУ „Васил Левски“ взеха участие в III НУК „Споделени педагогически практики в преподаването на прир. науки“.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

На 22 и 23 март четирима преподаватели от СУ „Васил Левски“: Даниела Димитрова – старши учител по математика, Ива Пейкова – учител по физика и астрономия, Йонита Косева – старши учител по биология и здравно образование и Ана Жекова – главен учител по биология и здравно образование, взеха участие в III Национална училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки“.

Инициатор и домакин на събитието бе 51. СУ „Елисавета Багряна“, гр. София. В работата на двудневния форум участваха близо 200 училищни директори и учители по природни науки, математика и информатика, образователни експерти, представители на бизнеса и на институции, ангажирани със сферата на образованието.

Г-жа Ива Пейкова представи интердисциплинарен урок между 7-10 клас, на тема „Силата на цветовете като константа на живота ни“, а преподавателките по биология и здравно образование Й. Косева и А. Жекова представиха проекта си „Пътят на храната“.

Целта на форума бе да се популяризират множество добри практики, които вече съществуват. Преподавателките на СУ „Васил Левски“ представиха пред колегите си от цялата страна своя опит, инструментариум, техники за стимулиране на интереса и креативността на учениците.

Сред гостите на откриването бяха министър на образованието Галин Цоков, началник на РУО София – град Ваня Кастрева, кметът на район Красно село Цвета Николаева и др. Активно участие в конференцията взе и д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, който е партньор на инициативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645