Отлични оценки на XX-то Нацонално състезание по природни науки и екология

От СУ „Васил Левски“ участваха три отбора. Отлично се представиха: Михаела Драшкова и Миглена Недялкова от 10 А клас с ръководител Йонита Косева - с проект „Сърцето – ритъмът на живот“.  За невероятното си представяне те получиха 54,6 точки и се наредиха на 4 място.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

От 18 до 20 ноември в град Копривщица се проведе ХХ-то юбилейно Национално състезание по природни науки и екология. Във възрастовата група Х-ХII клас на състезанието участваха 43 проекта от цялата страна.

Националната комисия в състав: доц. д-р Маргарита Кузманова, почетен председател доц. д-р Стефан Манев и членове: проф. д-р Драгомир Янков, проф. д-р Пламен Митов, доц. д-р Любомир Кендеров,  доц. д-р Милена Кирова, проф. д-р Камелия Йотовска, Даниела Коцева, Галя Вукова и Мария Доросиева оценява проектите в два кръга – постерна част и презентативна.

На постерната сесия учениците от клубовете представиха проектите си пред журито чрез изработени макети и постери, а във втория етап на състезанието  защитиха проектите чрез презентации.

От СУ „Васил Левски“ участваха три отбора. Отлично се представиха: Михаела Драшкова и Миглена Недялкова от 10 А клас с ръководител Йонита Косева – с проект „Сърцето – ритъмът на живот“.  За невероятното си представяне те получиха 54,6 точки и се наредиха на 4 място.

С проекта „Сърцето – ритъмът на живот“, Михаела и Миглена показаха устройството и демонстрираха работата на сърцето по интересен и иновативен начин. Целта на макета беше да улесни учениците при изучаването на сърцето и кръговете на кръвообращение.

Калина Игнатова и Константин Петров от 10 Б клас и участници в клуб „Химия за всеки“ с ръководител Ивета Кръстева. Проектът, с който се представиха, носеше името – „Бъдещето – кристално ясно“. С резултат от 46,6 точки, те се подредиха на 26 място.

Проектът „Бъдещето – кристално ясно“ представи стъклото като невероятен материал. То  не само може да се рециклира до безкрайност, но и да се влага в нови структури, като така едновременно решава няколко проблема. Целта на проекта бе да покаже етапите на рециклиране на стъкло по лесно разбираем и иновативен начин чрез макет, анкета, постер и презентация. Калина и Константин представиха макет на фабрика за рециклиране на стъкло, изясняваха етапите на самото рециклиране с убедеността, че стъклото не освобождава никакви вредни химикали в храната и водата и въпреки че е  по-тежко и чупливо в сравнение с другите типове опаковки, предимствата му са толкова значителни, че напоследък печели лавинообразна популярност. Да не се рециклира стъкло означава едновременно замърсяване и загуба на ресурси – на сметище или сред природата стъклото може остане непокътнато милиони години.

Моника Генкова и Пресияна Ганева от 12 Б клас, членове на клуб „Млад изследовател“ с ръководител Ана Жекова, представиха разработка на тема „Правилно хранене, физическа активност и качествен сън – трите компонента за постигане на здраво тяло“. Комисията ги оцени с 48,2 точки, което е Отличен 5,50.

Моника и Пресияна чрез проекта си „Правилно хранене, физическа активност и качествен сън – трите компонента за постигане на здраво тяло“, представиха и обобщиха какво е нужно за здраво тяло. Показаха проекта резултатите от правилния начин на живот, провокираха журито с предварително подготвени въпроси по темата и раздадоха награди на правилно отговорилите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645