Урок по родолюбие и уроци за приятелство се преподават в гимназията

В чест на Празника на народните будители – 1 ноември, учениците от втори клас от ОУ „Васил Левски“ - с. Шумата, с класен ръководител г-жа Правда Колева и учениците от трети Б клас на СУ „Васил Левски“ с класен ръководител г-жа Росица Моновска проведоха съвместен УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ.
What they say
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

В чест на Празника на народните будители – 1 ноември, учениците от втори клас от ОУ „Васил Левски“ – с. Шумата, с класен ръководител г-жа Правда Колева и учениците от трети Б клас на СУ „Васил Левски“ с класен ръководител г-жа Росица Моновска проведоха съвместен УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ.

В училищната библиотека на  Гимназията, Борислав Маринов представи на учениците севлиевските народни будители, като разказа интересни факти от делото на Хаджи Стоян Николов, Хаджи Ангел Иванов и свещеник Марин Софрониев. Разказът беше много съдържателен и децата се вдъхновиха от всеотдайността на своите предци.

След библиотеката второкласниците бяха гости на третокласниците, които с цитати на мъдри мисли на български будители им разказаха за заветите на българските книжовници, просветители и революционери. Изпяха песен за тяхна прослава. Малките гостенчета също рецитираха патриотични стихове и изпяха песни за Васил Левски, който е патрон на училищата, в които учат децата от двата класа. Последва състезание по нареждане на пъзели с ликовете на Паисий, Васил Левски и Христо Ботев.

Третокласниците подариха на своите нови приятели празнични книгоразделители и голям ШАХ, с обещанието, при следващата им среща да ги научат да играят шах. Второкласниците също направиха подарък на своите нови приятели, тяхна голяма снимка апликирана с много протегнати за приятелство детски ръчички. Всеки се прегърна с нов приятел и беше истински щастлив. Очите искряха, а малките детски сърца туптяха от радост.

Срещата завърши с поднасяне на цветя пред бюст-паметника на Васил Левски в двора на училището и песен за народните будители. Прегръдките на раздяла бяха трогателни и изпълнени с истинска обич, която ще топли до следващата среща на децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645