Спортно състезание „Лъвче“ 2023

Седем отбора от подготвителните групи на детските градини в община Севлиево и 24 отбора от първи до четвърти клас се впуснаха в надпреварата за челно класиране в щафетните игри. Организаторите на игрите се погрижиха щафетите да бъдат по-занимателни и с по-голяма дължина на трасето.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

След двегодишно прекъсване спортната зала „Дан Колов“ беше препълнена за провеждането на ежегодното спортно състезание „Лъвче“. Водещ на училищното събитие, част от празничната програма по отбелязването на патронния празник, беше г-жа Емилия Калоянова.

Участници бяха седем отбора от подготвителните групи на детските градини в Община Севлиево и 24 отбора от първи до четвърти клас. Те се впуснаха в надпреварата за челно класиране в щафетните игри. Като организатори на игрите се бяхме погрижили щафетите да бъдат по-занимателни и с по-голяма дължина на трасето.

Похвално е участието на отборите от детска градина „Мечо Пух“, които бяха подготвили отбори от селата: Петко Славейков, Градница и Душево. При учениците гостуващите ни отбори бяха от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Градница, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Душево, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Петко Славейков и ОУ „Васил Левски“ – село Шумата.

Крайното класиране в надпреварата е следното:

Всички награди на победителите са осигурени от Училищно настоятелство на СУ „Васил Левски“. Празникът започна със стихове за Левски в рецитал от детското театрално студио по НП „Заедно в изкуствата и спорта“ , ръководени от г-жа Даниела Симеонова. По традиция, състезанието подгряха с музикални и танцови изпълнения възпитаници на гимназията. По няколко песни изпяха: Павел Петров, Николай Петров и Александър Дончев – с музикален ръководител Ценка Горалова. Впечатляващи бяха и малките балерини от формацията към НЧ „Развитие – 1870“ с ръководител Иванка Цанова, които изпълниха част от „Полонез“ на Чайковски.

Групите за народни танци „Хорце“ и „Хорце 1“ към училището, с хореограф Анна Иванова, впечатли с ритмичност и артистичност, а група „Стил“ към Детски комплекс с ръководител Камелия Тодорова изненада публиката от родители, учители и ученици с хитов танц. Публиката аплодира силно невероятното изпълнение на Лъчезар Иванов от 8б клас на нашето училище. Накрая зрители, състезатели и организатори бяха изпратени с „Моя страна, моя България“ в изпълнение на Радослав Стоянов от 3А клас.

Отговорността за озвучаването в залата поеха Валентин Хесапчиев и Симеон Славков, а подбраната музика подгряваше публиката и състезателите.

По традиция, Община Севлиево подари на всеки състезател, на водачите на отборите и на екипа, организирал събитието, тениски с логото на игрите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645