Радослава Стоянова – Учител-будител

What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Г-жа Радослава Стоянова – старши учител по немски език бе удостоена с ПЪРВА награда „УЧИТЕЛ – БУДИТЕЛ НА БЪДЕЩЕТО“ в направление „Хуманитарно образование“ от Шести регионален конкурс „Учители – будители на бъдещето“ – Габрово 2021, организиран от РУО – Габрово и СБУ.

Г-жа Стоянова изключително активно работи по проекти. Организира и осъществи с ученици, изучаващи немски като първи чужд език, пет обмена между СУ „Васил Левски“ и гимназия Раублинг, Бавария, Германия. Този междуучилищен обмен е партньорство между двете училища, което благодарение на г-жа Стоянова се поддържа вече 5 годинии и 50 ученици посетиха Германия и имаха възможност да осмислят практическата приложимост на учебното съдържание, да използват наученото в реална езикова среда. Последният такъв приключи на 28.10.2021 г. и 11 ученици бяха една седмица в Германия за поредната среща, а през пролетта се очаква немски ученици да ни гостуват в Севлиево.

През 2020 г. тя спечели една от 20-те стипендии на Гьоте Институт – България за двуседмичен курс за повишаване на квалификацията на тема „Методика и дидактика на обучението по немски език за млади хора от ниво B2” в гр. Манхайм, Германия, който поради пандемията не се проведе.

През 2020-2021 г. преподавателката разработи и спечели проект „Remote schools“, с което осигури участие на СУ „Васил Левски“ заедно с още 34 пилотни училища от България, Северна Македония, Косово, Албания, Хъватска, Румъния и Гърция. В рамките на този проект учители и директори на училища от Югоизточна Европа дискутират в онлайн срещи по проблемите на ОРЕС. От СУ „Васил Левски“ в него участват 3-ма учители и 2-ма директори. Г-жа Стоянова е включена и във видео-документацията за проекта, заедно с ученици и директора на училището. Заснимането на интервюта и работата й в електронна среда бе на 19.10.2021 г. Проектът приключва през м. декември 2021 г.

Тя е участник в кампанията на Гьоте Институт „Да преподаваш е яко“, където с личен пример се опитва да мотивира млади хора да изберат професията на учител, след като завършат Германистика.

Проектнобазираното обучение е част и от часовете по немски език на преподавателката. Тя изключително много залага на обучение извън класната стая, като поставя учениците в условия, близки до реалните и ги провокира да използват езиковите си познания извън учебника и тетрадката. Учениците й редовно участват в състезанията по немски език на издателство Клет, където достигат до национален кръг.

Г-жа Соянова е добър актив в екипа на училището, повишава нивото на чуждоезикова подготовка, както и авторитета на СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645