„Пътешествие в биологията“ предприеха наши ученици

Учениците от нашето училище се представиха достойно, показаха как могат да се прилагат на практика теоретичните знания.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

На 23 март в Биологическия факултет на ПУ “Паисий Хилендарски“ – Пловдив се проведе ученическото състезание „Пътешествие в биологията“, което е за ученици от XI и XII клас.

От СУ „Васил Левски“ в състезанието взеха участие учениците – Георги Иванов, Борислав Пенев и Ралица Цонева от XIБ и Даяна Димитрова, Виктория Велкова и Алекс Петрова от XIIВ клас. Учениците от нашето училище се представиха достойно, показаха как могат да се прилагат на практика теоретичните знания. Учениците получиха сертификати и награди.

Състезанието включваше два етапа – теоретичен и практически. Първият се състои от индивидуално решаване на тест от 30 въпроса за два астрономични часа. Вторият етап се състои в отборно изпълнение на общо три практически задачи в екипи от по трима ученици за два астрономични часа. Оценяването на резултатите от задачите в първия етап и класирането на отборите във втория етап се извършва от комисии, съставени от преподаватели в Биологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. Учениците с отлични постижения от първия етап на състезанието – с оценка Отличен 5.50 и Отличен 6.00, придобиват право на обучение по избрана от тях специалност в Биологическия факултет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645