Професия Авиационен техник – 2г клас

В ролята на родител-учител този път бе поканен г-н Мариян Георгиев - родител на ученика Вокил Георгиев от 2г клас. Срещата беше нетрадиционна, тъй като тя се осъществи през повече от 1500 км разстояние!
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

В часовете по занимания по интереси учениците от 8-ма група ЦОУД с ръководител Диляна Пенчева имаха възможността да се запознаят отблизо с още една интересна професия от тематичното направление „Моята професия е…“.

В ролята на родител-учител този път бе поканен г-н Мариян Георгиев – родител на ученика Вокил Георгиев от 2г клас. Срещата беше нетрадиционна, тъй като тя се осъществи през повече от 1500 км разстояние!

Чрез интернет видеовръзка родителят, който е авиационен техник, разказа подробно за своята професия. Показа любопитни моменти и сподели мнение, че работата му изисква отлично владеене на математика, както и на чужди езици. Да бъдеш авиационен техник изисква прецизност в работата по проверка на хидравличните системи, двигателите и електрониката на въздушните превозни средства.

Учениците бяха разходени виртуално в няколко самолета, сред които и световноизвестният Boing 747, наречен още „Кралица на небесата“. Имаха възможност да разгледат инструментите за работа на техниците, както и да зададат своите въпроси.

В хода на разговора между учениците и г-н Георгиев, родителят сподели своя личен опит и едни от най-интересните проекти, по които е работил. Мариян Георгиев завършва Националната гимназия по прецизна техника и оптика, след което има възможност да приложи наученото там и в своята практика. Работил е за световноизвестни авиационни компании като Lufthansa, участвал е и в проектирането на централата на BMW в Мюнхен, Германия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645