Професия Авиационен техник – 2г клас

В ролята на родител-учител този път бе поканен г-н Мариян Георгиев - родител на ученика Вокил Георгиев от 2г клас. Срещата беше нетрадиционна, тъй като тя се осъществи през повече от 1500 км разстояние!
What they say
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

В часовете по занимания по интереси учениците от 8-ма група ЦОУД с ръководител Диляна Пенчева имаха възможността да се запознаят отблизо с още една интересна професия от тематичното направление „Моята професия е…“.

В ролята на родител-учител този път бе поканен г-н Мариян Георгиев – родител на ученика Вокил Георгиев от 2г клас. Срещата беше нетрадиционна, тъй като тя се осъществи през повече от 1500 км разстояние!

Чрез интернет видеовръзка родителят, който е авиационен техник, разказа подробно за своята професия. Показа любопитни моменти и сподели мнение, че работата му изисква отлично владеене на математика, както и на чужди езици. Да бъдеш авиационен техник изисква прецизност в работата по проверка на хидравличните системи, двигателите и електрониката на въздушните превозни средства.

Учениците бяха разходени виртуално в няколко самолета, сред които и световноизвестният Boing 747, наречен още „Кралица на небесата“. Имаха възможност да разгледат инструментите за работа на техниците, както и да зададат своите въпроси.

В хода на разговора между учениците и г-н Георгиев, родителят сподели своя личен опит и едни от най-интересните проекти, по които е работил. Мариян Георгиев завършва Националната гимназия по прецизна техника и оптика, след което има възможност да приложи наученото там и в своята практика. Работил е за световноизвестни авиационни компании като Lufthansa, участвал е и в проектирането на централата на BMW в Мюнхен, Германия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645