Призови места в химията – Празник на химията 2023

В конкурса участваха ученици от клуб “Химия за всеки“ и ученици от 10-и и 7-ми клас с преподавател г-жа Ивета Кръстева.
What they say
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

И тази година Съюза на химиците в България, Факултета по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски“, Федерацията на научнотехническите съюзи и РУО-София организира Национален младежки конкурс – Празник на химията 2023.

В конкурса участваха ученици от клуб “Химия за всеки“ и ученици от 10-и и 7-ми клас с преподавател г-жа Ивета Кръстева.
В категория „есе“ Християна Христова от 7а клас е класирана на ПЪРВО място, а Ния Недялкова от същия клас е наТРЕТО място.
В категория „постер“ Калина Калинова Неделчева и Ферай Алиева Ахмедова от 10б клас са класирани на ПЕТО място от 78 участници в тяхната възрастова група.
В категория „презентации“, втора възрастова група, от представени 210 презентации, отлично е и представянето на Йоанна Данаилова Игнатова и Велко Михайлов Ботев, на които не достигна една точка за класиране в призовите 8 места.

Учениците имаха възможност да се включат в „Празника на химията“ в избрана от тях състезателна категория: постер; презентация или есе в различни възрастови групи. Теми за избор за всички възрастови групи бяха: „Химия във всеки дъх“, „Химия на отровите“ и „Бележити български химици“.
На 21 – 22 април 2023 г. участниците, класирани на първите места, ще защитят пред оценяващите комисии своите разработки.

Да им пожелаем успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645