Призови места във физиката за учениците на Ива Пейкова

Севлиевската група се срещна и разговаря и с Иво Джокин - директор и STEAM обучител в Център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, проф. Ана Георгиева, Милка Джиджова и Пенка Лазарова.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

От 10-и до 13-и април 2023 г. се проведе 51-вата НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА СЪЮЗА НА ФИЗИЦИТЕ на тема „Образованието и научните изследвания по физика – фактор за устойчиво развитие“. Бяха оповестени и резултатите в две конкурсни издания, организирани от Съюза на физиците в България, МОН и фондация „Еврика“.

Нашето училище участва в двете издания: В младежката научна сесия на тема „Физиката за един по-добър свят“ – с презентация „Силата на цветовете като константа на живота“. Тя беше представена от Михаела Драшкова от 10а клас и Константин Петров – 10б клас.

Второто конкурсно издание, в което нашите ученици получиха първите награди и поздравления от журито, бе фотоконкурс на тема „Красивото във физиката“.

В този формат изпратените за оценяване проекти от страната и чужбина бяха 143. Класирането се извършено по двата критерия, посочени в указанието: описание на красивото в представената фотография и връзката ѝ с физиката и художествено представяне.

ПРИЗОВИТЕ ЗА НАС МЕСТА: Природни физични явления: ПЪРВО място – Даниел Потс, 9в кл.
ВТОРО място – Венера Кадиева, 10б клас.
Красотата във физичния експеримент: ТРЕТО място – Константин Петров, 10б кл.
Художествено представяне: ТРЕТО място – Йоанна Петкова, 9б клас
ПЕТО място – Владислава Гочева, 9б клас

Наградите на учениците бяха връчени лично от журито, като за Владислава Гочева имаше и плакет като победител в критерият за оригиналност.

Класирането се извърши от компетентно жури в състав:
– проф. дтн Сашка Александрова – преподавател по физика в Техническия университет – София, Факултет по приложна математика и информатика;
– доц. д-р Нели Димитрова – преподавател по методика на обучението по физика в Департамента за информация и усъвършенстване на учители, към Софийския университет;
– Венцислав Петров – фотограф изследовател, работещ предимно в граничните области между изкуство, общество и технологии.

Севлиевската група се срещна и разговаря и с Иво Джокин – директор и STEAM обучител в Център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, проф. Ана Георгиева, Милка Джиджова и Пенка Лазарова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645