Пожарна безопасност – професиите отблизо

Децата научиха, че отзивчивостта и грижата за ближния са от ключово значение.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Невероятното преживяване на нашите ученици от 3Г клас, които се отправиха на учебно приключение в света на пожарникарите! Техен водач беше гл. инспектор Христо Банков от РСПБЗН – Севлиево.

В тази наистина вдъхновяваща екскурзия, децата се сближиха с невероятните хора зад професията „пожарникар“. Децата научиха за екипировката на пожарникарите и какво прави всяка част от нея. От седалките на пожарната кола до хидравличните инструменти за рязане на ламарина – всичко беше обяснено и показано. Учениците от 12 група ЦОУД се запознаха с пожарната кола – с какво е оборудвана, за какво се използва пожарникарското оборудване, колко литра вода побира, за какво време се изпразва, че при труднодостъпни места се използва по-малък автомобил UTV (високопроходима машина). Видяха стар модел пожарна кола. Беше им показана екипировката – как изглежда и къде се намира.

Денят беше пълен с вълнение и важни уроци. Децата научиха какво да правят при пожар и в случай на опасност. Те се запознаха и с други аспекти от работата на пожарникарите, включително използването на пожарогасители и хидранти.

Но най-важният урок беше за солидарността и помощта. Пожарникарите не гасят само огън, те са готови да помагат на другите в различни ситуации. Децата научиха, че отзивчивостта и грижата за ближния са от ключово значение.

Този ден се превърна в урок за живота и ни напомни, че истинските герои носят не само маски и плащове, но и готовност да се грижат за другите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645