„От учители за учители“- SOS 8

От 30.09.2022 до 01.10.2022 г., СУ „Васил Левски“ бе домакин на Последващо събитие на международния фестивал „Наука на сцената – 2022“, Прага, Чехия.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

От 30.09.2022 до 01.10.2022 г., СУ „Васил Левски“ бе домакин на Последващо събитие на международния фестивал „Наука на сцената – 2022“, Прага, Чехия.

Според правилата на Европейската платформа „Наука на сцената“ всяка страна участник във фестивала трябва да организира едно „последващо“ Международния фестивал събитие, което се счита като обучение за останалите STEM – учители. Националният и местният организационен комитет на програмата „Наука на сцената – България“ предложи това събитие да се състои традиционно в СУ „Васил Левски“ – Севлиево на 30 септември – 1 октомври 2022 г.

Основни организатори на събитието са Съюзът на физиците в България и СУ „Васил Левски“ – Севлиево, със любезното съдействие на българския технологичен гигант SAP и Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), които подпомогнаха организирането на VIII-ия Национален фестивал „Наука на сцената“ (25 – 27.06.2021 г.) и участието на българската делегация на Международния фестивал в Прага. Датите за Последващото събитие бе включено като част от събитията в  „Европейска нощ на учените 2022“ по проект K-ТRIO, която се проведе на 30 септември. Последващото събитие ще бъде включено и в Националната програма за отбелязване на обявената от ООН Международна година на фундаменталните науки и устойчивото развитие (07. 2022 – 07. 2023).

Събитието премина под надслов „От учители за учители“. Поканени да участват бяха всички учители по природните науки (STEM – учители) от всички степени на образованието у нас, включително предучилищно и детски градини. Представи се участието на нашата делегация на фестивала в Прага, а участниците по атрактивен начин споделиха своите впечатления от фестивала, новите идеи и добри практики, които са обогатили техния опит в преподаването на STE(A)M дисциплините в класната и извънкласната си дейност. Представиха се работилници на български участник – Наско Стаменов и чуждестранен гост, участвали на Международния фестивал. Събитието бе е съпроводено с изложба на постерите, представящи българските проекти на щандовете на фестивала. Полезна за участниците бе дискусията с организаторите на фестивала, по време на която се обсъди регламента и условията за участие в предстоящите Национален (2023 г.) и Международен фестивал (2024 г.).

Ръководители и ученици от иновативните групи, работещи в СУ „Васил Левски“, присъстваха на събитието и изложиха на щандове изработени от тях макети, модели и постери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645