Осми март по книга с 1А клас

С учениците от 1А клас бе прочетена книжката "Какво е да си майка?", като след първия прочит на малчуганите бяха раздадени красивите илюстрации от книгата, с цел те да ги подредят последователно и правилно, слушайки отново историята.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Какво е да си майка? На този въпрос си отговориха първокласниците с Кинка Иванова и Борислав Маринов, с помощта на едноименната книга на Мая Дългъчева. В нея тя разкрива най-красивото от това да бъдеш майка – да бъдеш светлина в мрака, да си ласкава, грижовна.

Заниманието, посветено на осми март, започна с припомняне, кога се появява този пролетен празник и защо. Заедно се върнахме и в дните, когато в детската градина той беше повод за усмивка и милувка, за радост и целувка.

С учениците от 1А клас бе прочетена книжката „Какво е да си майка?“, като след първия прочит на малчуганите бяха раздадени красивите илюстрации от книгата, с цел те да ги подредят последователно и правилно, слушайки отново историята. Умението да подредиш логично илюстрации, слушайки нечий разказ, е важно и креативно занимание. То тренира в нашите първокласници уменията за наблюдателност, за интерпретация и описание на картина, слоховата памет, а още и за предаване на художествените образи чрез думи.

Това е и начинът да се учат нови непознати за децата лексикални единици, като „галоп“, която срещнахме в текста, а красивата илюстрацията само помогна да се научи по-бързо.

Задачата изискваше от тях, когато например чуят „мила, ласкава, грижовна“ – да съотнесат тези прилагателни към илюстрацията с котката със своите малки. А по-нататък ключовите думи „локва“ и „преплуваш“ децата свързаха с нарисуваните жабки върху водни лилии.

Учениците се справиха отлично и за да засвидетелстват своята обич към своите майки, изработиха за първи път активна (движеща се) поздравителна картичка.

Заниманието организираха Кинка Иванова и Борислав Маринов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645