Николай Недев – областен управител и председател на Областния младежки съвет за един ден

Това се случи в рамките на 20-ото издание на Европейската седмица на регионите и градовете (#EURegionsWeek), която се провежда от 10 до 13 октомври 2022 г. под мотото „Нови предизвикателства за сближаването в Европа“. Средно училище „Васил Левски“ излъчи Николай Теодоров Недев - ученик от 12А клас за представител на основание високите успехи и постижения на ученика.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Това се случи в рамките на 20-ото издание на Европейската седмица на регионите и градовете (#EURegionsWeek), която се провежда от 10 до 13 октомври 2022 г. под мотото „Нови предизвикателства за сближаването в Европа“. Една от темите тази година – овластяване на младите хора, привлече вниманието на областния управител Кристина Сидорова и експертите от Областна администрация, които отправиха покана до всички средни училища в региона да изпратят свой представител, който да се включи в Областния съвет по образование, култура и младежки дейности.

Средно училище „Васил Левски“ излъчи Николай Теодоров Недев – ученик от 12А клас за представител на основание високите успехи и постижения на ученика. В номинацията, която изпратихме към Областната администрация посочихме, че Николай заема поста заместник-председател на Ученическия съвет в СУ „Васил Левски“, гр. Севлиево, паст-президент е на Интеракт клуба в града, а понастоящем е дистриктен Интеракт представител за Северна България, както и участва в международна лидерска академия RYLA. Оценките му са отлични по всички изучавани предмети. С приоритет за Николай са информационните технологии и английския език, както и математиката и информатиката. Участвал е в европейски проекти по Еразъм. Притежава отлични организационни умения, придобити по време на изпълнение на задачи в Ученическия съвет към СУ „Васил Левски“ – Севлиево и от качеството му на паст-президент на Интеракт клуб – Севлиево. Много добри комуникативни умения, развива добри дигитални компетентности по европейска програма в училище. Има разнообразни хобита и интереси, свързани с развитието на личността му. Обича да се занимава с фитнес и с футбол през свободното си време. Прекарва голяма част от него с членовете на Интеракт клуб Севлиево и Ученическия съвет на училището. Чете автобиографични и психологически книги. Допълнително изучава испански език.

След предварителна среща за запознаване с работата на администрацията и областните съвети и комисии, младежите проведоха своето първо заседание на 13 октомври тази година. Главната тема на заседанието им бе здравословното хранене. Тя не е избрана случайно, подчертаха по време на съвета неговите нови членове, които подкрепят активния начин на живот, спорта, производството и консумацията на здравословни храни и превръщането на всичко това в един полезен и добър навик. В тази връзка и като част от ежегодната инициатива – Ден на здравословно хранене и спорт, която се провежда в област Габрово, бяха предложени и разгледани четири авторски игри за ученици до 4 клас. Младите хора коментираха възможностите за организация и реализиране на практика на всяка една от тях. Чрез гласуване беше избрана тази, която да предложат на Габровската търговско-промишлена палата – основен организатор на събитието.

А ето какво разказа за нас Николай Недев: „На 3 октомври тази година бяхме поканени в Областния младежки съвет в град Габрово. Там бяхме посрещнати от г-жа Михаела Стоянова – Главен експерт „Регионално развитие“ в Областната администрация – Габрово, която работи по проекти с младежта. Тя ни запозна подробно с дейността на по образование, култура и младежки дейности, структурата му и целта на срещата ни – да предложим игра за здравословно хранене за децата в 3 и 4 клас. Като имахме възможността да предложим и други идеи, които смятаме, че могат да бъдат осъществени с помощта на Съвета. Разделихме се на групи и всички работихме по своите проектни предложения по време на срещата, а и след това.
Срещнахме се отново на 13.10, като аз бях там от сутринта, в 9:00 ч. След като пристигнах веднага посетихме Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в гр. Габрово. Там бяхме посрещнати с песни и игри по случай техния рожден ден. След това се върнахме в областната администрация и заедно с областния управител г-жа Кристина Сидорова отговорихме на входящата поща и разпределихме задачите по дирекции. Последва обяд заедно с колегите от младежкия съвет. След това бях запознат с дейностите на Заместник-областния управител, системата, с която решават казуси, работа с различни лица и цели. Последва заседанието, за което се готвихме няколко дни. Там аз председателствах срещата и обсъждахме идеите, насочени към подрастващите. След закриване на заседанието решихме да кандидатстваме с общ проект, който съответната група трябва да оформи и изпрати като проектно предложение към управлението на областната администрация и Габровската търговско-промишлена палата.“.

Овластяването на младите хора е начин да бъде чут техният глас от местните и държавни институции, от различни организации в региона, които могат да съдействат за случването на всяка добра идея. Давайки си сметка за това, учениците от областния съвет ще продължат да се събират и да предлагат различни инициативи, които заедно с институциите да търсят реализация, за да бъде тяхното място по-привлекателно и атрактивно за живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645