Не на тютюнопушенето!

Учениците от клубовете  заедно с учениците от 9б клас - профил “Природни науки”-изработиха постери, рисунки, макети и презентация, в които отразиха своето отношение към тютюнопушенето и вредата от него
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

В  СУ “Васил Левски“ на 17.11. 2023 г. учениците от клуб „Природа и здраве“ – 8 клас, с ръководител Й. Косева, съвместно с учениците от клуб „Ние изучаваме и опазваме природата“ – 9 клас, с ръководител М. Стойнова отбелязаха Международния ден без тютюнопушене.   

Учениците създадоха анкета, целта на която беше да проучат: колко ученици пушат цигари, от колко време, знаят ли какво причинява тютюнопушенето и имат ли приятели, които пушат. Анкетата направиха в 5, 7, 9 и 11 клас.

Мотивацията за това проучване беше продиктувана от факта, че е доказано:

  • Ако тютюнопушенето не започне в ученическа възраст, вероятността това да се случи по-късно е много по-малка.
  • Шансът за отказване от цигарите на възрастен пушач е толкова по-малък, колкото по-ранна е била възрастта на пропушване.

Резултатите от анкетата обобщиха и изработиха постер, който отразява отношението към тютюнопушенето в нашето училище.  Обсъдиха веществата, които се съдържат в цигарения дим и пораженията, които оказват върху органите в човешкия организъм.

Учениците от клубовете  заедно с учениците от 9б клас – профил “Природни науки”-изработиха постери, рисунки, макети и презентация, в които отразиха своето отношение към тютюнопушенето и вредата от него. Изработените материали представиха на изложба във фоайето на първия етаж в училище, където и по-малките ученици имаха възможността да ги разгледат и обсъдят в часовете по човекът и природата.

За всеки човек е известно, че тютюнопушенето може да предизвика широк спектър от здравословни проблеми и да намали продължителността на живота. По традиция Международният ден без тютюнопушене се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември. Този ден се отбелязва в много държави по света и се чества официално и от Международния съюз за борба с рака (UICC).

За популяризиране на Международния ден без тютюнопушене Министерство на здравеопазването, съвместно със Сдружение „България без дим“ организират  инициативата: Национално предизвикателство „Да спечелим заедно! Един месец без никотин!“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645