На гости в гората с горски специалисти

Децата бяха впечатлени от еленските рога и споделените разкази на горските специалисти. Толкова много научихме за гората, залесяването и подборното изсичане!
What they say
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Във валежния четвърти април учениците от 3.Б и 3.В клас гостуваха на гората. Техни любезни домакини бяха Милен Игнатов от ДГС – гр. Бяла, Боян Топузов от ДЛС „Росица“ – Лъгът, Роси от СЦДП – Габрово, Симона от ДГС – Велико Търново и Мария Дянкова ДЛС „Росица“ – Лъгът.

Тези невероятни хора, които се грижат за флората и фауната в нашите гори, споделиха с децата, че мечтаят за искрени хора и чиста природа. Милен Игнатов разказа за бобрите, които се завръщат в географските ширини на България. Показа на учениците, как прегризват дърветата, за да строят бентове, а децата задаваха безспирно любопитни въпроси.

В оживената импровизирана гора настана глъчка, а звукът, който накара децата да замълчат и отново да вперят любопитни погледи, бе на сърна в размножителен период и при заплаха. Децата бяха впечатлени от еленските рога и споделените разкази на горските специалисти. Толкова много научихме за гората, залесяването и подборното изсичане!

Децата показаха знания за дърветата и дендрологията, а специалистите щастливо повтаряха, че с такива невероятни деца природата ни е в сигурни ръце. Времето от 90 минути излетя като кукувичка в гъстите клони, а с изработените картички, направените снимки и подаръците, които всички получиха, ще пазим дълго аромата на бор, папрати и горски мъх.

Честит празник на българската гора и на хората, които се грижат за баланса в нея!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645