Нашите първенци на IT Знайко

След усилена подготовка и успешно представяне в състезателния тур на 22.04.2023 г., малките ни таланти, в ИТ сектора получиха своето отличие.
What they say
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Отлично представяне на ученици в националния кръг на Националното състезание по Информационни технологии „ИТ Знайко“!

От 21.04 до 23.04.2023 г., в к.к Пампорово, за учениците от 1. до 4. клас се проведе националния кръг на Националното състезание по информационни технологии „ИТ Знайко“. В него бяха допуснати 5 ученици от нашето училище. След усилена подготовка и успешно представяне в състезателния тур на 22.04.2023 г. малките ни таланти в ИТ сектора получиха своето отличие.

В категория ИТ при второкласниците на ПЪРВО МЯСТО се класира Александър Камбуров, ученик от 2Б клас, участник в клуб занимания по интереси „Дигитален свят“, с ръководител Мартина Владимирова. Малкият участник направи своя проект на тема „Знайко и Бохо обикалят света с кораб“ с помощта на графичния редактор Paint. Мисията на художника в дигитална среда е да се почисти светът от замърсяване и да създаде по-добри възможности за живот.

При четвъртокласниците, от 27 класирани участници от цяла България, в категория „Програмист“, с отлично представяне се завърнаха Сияна Ганчева (4Г клас), Симеон Иванов (4Г клас), Дилбер Алиман (4 В клас)  и Михаил Дянков (4 В клас). Проектите и на четиримата ученици са на различна тема, но всички те носят послание за опознаване и опазване на природата. Идейният замисъл и техническата сложност отведе Михаил Дянков на ПЪРВО МЯСТО с проекта му за опазване на река Дунав. Достойното ТРЕТО МЯСТО бе отредено за Дилбер Алиман и Симеон Иванов, създали чудесни образователни проекти.

И четиримата ученици работят активно в клуб занимания по интереси „Приятели на Скрач“ с ръководител Г. Христова и постигат образователни успехи.

Освен уменията си в областа на ИТ сектора, малките представители на СУ „Васил Левски“ показаха завидни умения и да се забавляват в тематичната вечер „Вълшебната гора“. По покана на IT Знайко всички ученици, техният ръководител – г-жа Христова и родителите им, преоткриха в свое лице приказните герои от вълшебната гора и се включиха в специалната вечер.

Нека пожелаем на ИТ специалистите ни да не спират да мечтаят, да творят и да реализират своите идеи. Надяваме се и в бъдеще да постигат успехи и да прославят името на нашето училище!

Гордеем се с Вас, Знайковци!

Видео, представящо проекта на Симеон Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645