Нашето участие в XIX астропарти БАЙКАЛ

"Отлична организация и прекрасни участници. Огромни благодарности към всеотдайния Иво Джокин!" - сподели с нас ръководителката на групата от нашето училище Ива Пейкова.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Срещата на физиците и любителите астрономи се провежда ежегодно с финансовата подкрепа на Фондация Еврика. На астропартито се провеждат дейности с ученици и учители, които провокират любов към науката физика и астрономия.

Тази година двама наши ученици – Даниела Данаилова от 9Б клас и Даниел Потс от 9В клас взеха участие във вълнуващото събитие заедно със своя ръководител г-жа Ива Пейкова – ст. учител по физика и астрономия.

Двата дни бързо преминаха с лекции по астрономия, презентации, образователни и динамични игри, астроработилници с проучвания и опити, наблюдения на Слънцето и звездното небе, разходки по брега на реката, орнитологични наблюдения, изследвания водата на река Дунав, образователна екскурзия до античния град Улпия Ескус и викторини. Незабравими за всички остават положената клетва на младия астроном, получените сертификати и грамоти, новите срещи и споделените мигове на приятелство. Гост лектори на събитието бяха д-р Георги Латев от Института по астрономия на БАН; Боряна Бончева и Володя Велков от Астрономическа Асоциация – София; Цеца Цолова – SCIENTIX посланик и Галина Москова – физик, поет и музикант.

Главна тема на събитието беше „Обучението по физика и астрономия в класната стая и извън нея“.
На кръгла маса с учителите бяха споделени добри практики в организиране и провеждане на дейности по физика и астрономия. Представянето на международни образователни проекти, състезания и летни училища и възможности за участие, се реализира от всеотдайния организатор Иво Джокин и неговия учител Цеца Цолова.

„Отлична организация и прекрасни участници. Огромни благодарности към всеотдайния Иво Джокин!“ – сподели с нас ръководителката на групата от нашето училище Ива Пейкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645