Най-добрите уроци в живота и предприемачеството не идват от успехите, а от провалите ни!

На втори май актовата зала на СУ "Васил Левски" се изпълни с млади хора, които мотивирани да почерпят идеи и знание от професионалист като г-н Драголов, надхвърлиха определенето време от един учебен час и проведоха своята интеракция дори в междучасието.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

„Младите хора имате единствения, но много ценен капитал: кураж и дързост, от които да се възползвате сега, защото времето върви само напред, а най-добрите уроци, които ще получите в живота и предприемачеството ще дойдат не от успехите, а от провалите, които преживеете!“ – това сподели г-н Лалю Драголов с младите предприемачи от XIв и XIIв клас. Той бе гост-лектор в часа по предприемачество в качеството си на застраховател, предприемач с франчайзингов договор към една от най-големите компании на световния застрахователен пазар, президент на Ротари клуб – Троян и изключителен лидер в професионален и личен план.

На втори май актовата зала на СУ „Васил Левски“ се изпълни с млади хора, които мотивирани да почерпят идеи и знание от професионалист като г-н Драголов, надхвърлиха определенето време от един учебен час и проведоха своята интеракция дори в междучасието. Събитието организира г-жа Ваня Иванова – учител по предприемачество.

Г-н Драголов сподели личен и професионален опит, той сравни предприемачеството с мореплаване с думите: „Хвърляйте се винаги в дълбокото, не се страхувайте, ако не виждате бряг, защото истински мореплавател се става, когато спреш да виждаш сушата“. За предприемачите на СУ „Васил Левски“ тези думи звучат познато, те препращат към друго гостуване в часовете им – това на капитан далечно плаване Свилен Райков, който казва, че мореплаването и лидерство над голям екипаж е предприемачески отговорна и трудна задача, за която е нужна сериозна подготовка и опит.

Срещата с Лалю Драголов от актова зала се премести в училищната библиотека, а XIIв клас научи принципа на петте „П“-та, който да ги води до успешно завършване на този етап от обучението им и развитие напред в живота. Принципът гласи: Предварителната Подготовка Предотвратява Пълен Провал. „Стремете се да работите за удоволствие, възползвайте се от положителното във всяка ситуация, радвайте се на това, което имате, бъдете предприемачи със сърце и се забавлявайте в работата си! Ще бъдете успешни, ако вярвате в това, а по будните ви погледи личи, че можете да се справите с всичко!“. Г-н Драголов си тръгна от СУ „Васил Левски“ впечатлен от техническата база на училището, учениците ни и идеята да бъде в нашето училище и да сподели личен и професионален опит.

Гости на събитието бяха г-н Тома Томев – директор, г-жа Надя Цочева – зам.-директор АСД, Ирена Иванова – учител по предприемачество и Силва Иванова – ЧР в „Хамбергер България“ ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645