Морски капитан Свилен Райков – за мечтите, професията и предизвикателствата

Той посъветва учениците: "Важно е да учите, за да се движите напред. В противен случай ще останете на място, на което всички ще ви подминават."
What they say
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

В деня на Свети Николай Чудотворец, в часа по Предприемачество с 11.В клас, гостува морски капитан далечно плаване Свилен Райков. Той разказа на учениците колко много труд е нужен, за да израснеш от матрос до капитан, който управлява огромен кораб и взима еднолично решенията на него. Г-н Райков посъветва учениците: „Важно е да учите, за да се движите напред! В противен случай ще останете на място, на което всички ще ви подминават.“

Учениците любопитно задаваха въпроси за пътуванията до най-интересните точки по света, за най-страшните бури и трудности в морето. На въпросът какво най-много му липсва в морето, кап. Райков сподели, че това е семейството му, което го очаква тук, в Севлиево. Осанката, капитанската униформа и думите на Свилен Райков донесоха в СУ „Васил Левски“ опит, респект и вълнение.

Честит празник, капитане!

Свилен Райков е родом от гр. Севлиево, завършва във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с магистърска степен „Корабоводене и навигация“. Професионалната си кариера започва през 2008 г. в чуждестранна морска компания. От 2019 г. е назначен на длъжност капитан далечно плаване на товарен кораб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645