Марилена Христова с участие в национална конференция за Апостола

Сред поканените за участие от организаторите бе и ученичката Марилена Красимирова Христова от 8б клас на нашето училище, с ръководител г-жа Капка Пандурска. Това признание осмокласничката получи за своето есе „Васил Левски в Севлиевския край“.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

От 04.02 до 06.02.2023 г. в СУ „Георги С. Раковски“ – град Котел се проведе Национална ученическа конференция под надслов „Васил Левски – вулкан от човечност“.

Сред поканените за участие от организаторите бе и ученичката Марилена Красимирова Христова от 8б клас на нашето училище, с ръководител г-жа Капка Пандурска. Това признание осмокласничката получи за своето есе „Васил Левски в Севлиевския край“, в което споделя размисли за революционната дейност на Дякона в нашия град. Работата на г-жа Пандурска по издирване на историческа информация за личности, оставили трайна следа в нашето минало, е постоянна и тя е щастлива, че успява да предаде любознанието и на своите ученици.

Конференцията, посветена на 150-годишнината от гибелта на Апостола, бе тържествено открита от областния управител, от началника на РУО – Сливен, от кмета на гр. Котел и от историка проф. Пламен Митев.

Конкуренцията бе на изключително ниво, като само нашата ученичка бе с индивидуална изява.

Другите представители бяха работили в екипи, а някои имаха и научни ръководители от академичните среди. Марилена бе и най-малкият участник в конференцията, а за представянето си получи специален сертификат. Опитът и многото идеи, споделени по време на конференцията, ще й послужат при нейни бъдещи участия в подобни ученически изяви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645