Марилена Христова с второ място в националния конкурс за историческа памет „Будител“

Марилена Христова от 9Б клас спечели престижното второ място в националния ученически конкурс за историческа памет "Будител".
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Марилена Христова от 9Б клас спечели престижното второ място в националния ученически конкурс за историческа памет „Будител“.

Работата на Марилена, под формата на видео – есе, е едно светло доказателство за ангажираността и усилията на нашите ученици в изследователската историческа дейност, посветена на патрона на нашето училище – Васил Левски.

Седмият национален ученически конкурс за историческа памет „Будител“ и националната ученическа конференция „Завещаната ни свобода“ се организират във Варна с цел да насърчат интереса и творческото мислене на младите хора по отношение на българската история и националната историческа памет. Събитията са посветени на значими моменти от историята на България и на изявените личности като Христо Ботев и Васил Левски. Главната цел е да се възпитава уважение и патриотизъм към българската история и да се предостави на учениците възможност да изразят своята гледна точка и интерес по отношение на тези исторически събития и личности чрез изследователска дейност.

Организаторите на събитията се опитват да съчетаят образование и култура, като сътрудничат с различни институции и фондации, които спомагат за провеждането на конкурса и конференцията. Този вид инициативи играе важна роля в обогатяването на образователния процес и в насърчаването на патриотичните ценности сред младите поколения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645