Кулинарно състезание „Тиквени фантазии“

На 13.10 тази година Средно училище „Васил Левски“, реши да отбележи Празника на град Севлиево с кулинарен конкурс „Тиквени фантазии“. Категориите бяха три: за най-атрактивно ястие/презнтация, за най-вкусно ястие и за най-масово участие на клас или група.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

В  СУ „Васил Левски“ отбелязаха празника на град Севлиево – 14 ноември, като организираха кулинарен конкурс „Тиквени изкушения“.

На 13.10 тази година Средно училище „Васил Левски“, реши да отбележи Празника на град Севлиево с кулинарен конкурс „Тиквени фантазии“. Категориите бяха три:  за най-атрактивно ястие/презнтация, за най-вкусно ястие и за най-масово участие на клас или група. 

Водещ на тържеството беше участник от клуб „Млад изследовател“ и член от УС – Преслава Добрева. На фона на презентацията „Тиквата – позната и непозната“, тя разказа защо наричат града ни Тиквенбург. Причината е, че поради своето особено географско положение, на границата на планината и полето Севлиево е средище на разнородни земеделски дейности. Оказва се, че отглеждането на тикви има традиции в региона още от времето на Османското владичество. Интерес предизвикаха и малко познатите факти за тиквата, които бяха раздадени под формата на брошури. Всеки от присъстващите можеше да си избере и вземе рецепта на ястие.

В конкурса се включиха: 1а клас с ръководител Кинка Иванова, 6 група ЦОУД (2б клас) с ръководител Даниела Симеонова, 2в клас с ръководител Соня Петкова, клуб „Малки природозащитници“ – 4б клас с ръководител Десислава Ганева, клуб „Математика в природата“ – 4г клас с ръководител Петя Стефанова, клуб „Опознай България“ с ръководител Мирослава Михайлова и клуб „Млад изследовател“ 11-12 клас с ръководител Ана Жекова. Имаше и  индивидуални участници:  Александрина Мангелова – 9б (мъфини с тиква), Елица Косева – 9в (тиквени гевречета с крем), Пресиана Тодорова – 10б (торта), Гергана Росен Петрова – 11в (тиквени бонбони).

Журито в състав: Тома Томев – директор на СУ „Васил Левски“, Теодора Конова – ЗДУД, Надя Цочева –  ЗДАСД и Пламен Пенчев – старши учител в СУ „Васил Левски“ и организатор на мероприятието, дегустираха вкусотийките приготвени с много труд и любов. Бяха представени много ястия с главен герой – тиквата: кекс, мъфини, чийзкейк, тиквеник, торта, бонбони, печена тиква, пай, кремчета и много други. 

На фона на завършващия слайд на презентацията „За да сте умни, здрави и красиви – яжте тиква“, бяха оповестени резултатите от кулинарния конкурс.

  В категория за най-масово участие, грамоти получиха клубовете: “Млад природолюбител”, “Математика в природата” и “Опознай България”. Специала награда грабнаха и малчуганите на Кинка Иванова от 1а клас.

В категорията за най-атрактивно ястие и презентация, грамоти получиха: Йоана Ковачева и Йоан Иванчев от 4г клас за кремчетата от тиква, Мелин Мехмед от 6г за тиквените си мъфини; Пресиана Тодорова от 10б за уникалната си тиквена торта и Гергана Петрова от 11в за своите тиквени бонбони, поднесени и аранжирани върху есенни листа на дървено пънче. Специална награда взе Яна Недева от 6а клас.

В категория за най-вкусно ястие класирани бяха: Полина Банчева – 4г клас за своите солени кюфтенца от тиква, Галин Вълев от 6г за печената си тиква и Елиза Минкова от 11б – бонбони от тиква и кокос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645