Какво е да си криминалист? Това обясни инспектор Ганев от РУ на МВР – Севлиево

Най-интригуващ беше разказът за това, как се разкрива престъпление и как се хващат престъпниците. Нагледно бяха показани дактилоскопски отпечатъци, пресъздадена беше обстановката за търсене на предмети с фенер в затъмнени помещения.
What they say
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Тази седмица учениците от 3Б и 3В клас се срещна с инспектор от криминалната полиция Христо Ганев в училищната библиотека. Инициативата е във връзка с приобщаване на родителите към възпитателната и образователната работа на училището и ползата от запознаване с професиите им.

Г-н Ганев разказа на децата за отговорността на своята професия. Разясни им понятията ГРАБЕЖ, КРАЖБА и ОТВЛИЧАНЕ. Обясни работата на полицията и как тя реагира при престъпления. Впечатли децата как се става полицай и колко много трябва да знае един полицай. Те разбраха и какво е НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС, че има цивилни и униформени полицаи, техните отличителни знаци.

Най-интригуващ беше разказът за това, как се разкрива престъпление и как се хващат престъпниците. Нагледно бяха показани дактилоскопски отпечатъци, пресъздадена беше обстановката за търсене на предмети с фенер в затъмнени помещения. Пораженията от бойни и стоп патрони бяха разграничени. Показано бе, че полицейските пистолети се различават по това, че спусъкът им е по-висок и за това си има причина.

Пожелахме на инспектор Ганев успехи в работата и по-малко престъпления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645