Звание „Учител на годината“ получиха двама наши учители

Нашите преподаватели Ана Жекова - главен учител иновации и биология и ЗО и Радослава Стоянова - ст. учител по немски език, бяха отличени съответно в направление "Природо-математическо" и "Възпитателна работа".
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

На проведения на 12.05.2023 г. XXVI национален конкурс „Учител на годината“ със Специална награда на председателя на СБУ бяха отличени АНА ЖЕКОВА и РАДОСЛАВА СТОЯНОВА – учители в СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

В 10 направления се състезаваха номинирани от цялата страта 136 учители и директори. Нашите преподаватели Ана Жекова – главен учител иновации и биология и ЗО и Радослава Стоянова – ст. учител по немски език, бяха отличени съответно в направление „Природо-математическо“ и „Възпитателна работа“.

В мотивираното предложение за престижната национална награда за Ана Жекова от ръководството пишат: „Като главен учител по иновациите полага много усилия, за да направи достъпно учебното съдържание, развива STEM уроци. Има изключително добри партньорски отношения с медицинските центрове в града, БАН, където провежда и част от учебните си занятия. Тя е ценен кадър в екипа“.

Сред мотивите за присъждане на званието на г-жа Радослава Стоянова са нейната работа с ученици, международния ученически обмен, който осъществява, както и изградените връзки с Гьоте институт. За нея училището ни написа: „напредничава, стреми се да дава възможност на учениците да развиват езиковите си умения в реални условия, поставя ги в конкурентна среда с ученици от езикови гимназии и повишава нивото на чуждоезикова подготовка, както и авторитета на СУ „Васил Левски“.

На конкурса, проведен от Синдиката на българските учители, бяха излъчени победителите в десет направления – предучилищно възпитание и подготовка, начално образование, хуманитарно образование, природо-математическо образование, изкуства и спорт, професионално образование, директори и помощник-директори, възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници, млади учители, учители наставници.

Сред целите на ежегодния престижен конкурс са: Да обогати системата за духовно стимулиране на педагогическите кадри и ги приобщи към националните и световните традиции; да повиши личното професионално самочувствие; да привлече вниманието на широката общественост към проблемите на учителите; да издигне престижа на педагогическите кадри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645