Деца учат деца на шах

Съвместната инициатива, организирана от клуб “Млад шахматист“ с ръководител Росица Моновска и клуб “Магията на числата“ с ръководител Надя Ганчева, се провежда за първа година.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

На 14 декември на шахматната арена на СУ “Васил Левски“, създадена в началото на 2020 г. във фоайето на втория етаж, се проведе “Урок по шах от деца за деца“. Съвместната инициатива, организирана от клуб “Млад шахматист“ с ръководител Росица Моновска и клуб “Магията на числата“ с ръководител Надя Ганчева, се провежда за първа година.

Участници бяха деца от третите и четвъртите класове, а менторите, които обучаваха децата, неумеещи да играят шах, бяха ученици от IIIб и IIIв. Събитието се откри с програма на деца, облечени като шахматни фигури, а учениците от двата клуба изпяха песента ШАХ – вдъхновени от това, че ще имат възможността да покажат на своите връстници тази уникална игра.

Всяка двойка играчи имаше пред себе си шахматна дъска и фигурки. Начинаещите деца с удоволствие слушаха напътствията на своите връстници-учители. Учениците от шахматния клуб споделиха, че шахът им е интересен, че са започнали да го изучават от първи клас, че непрекъснато развиват своите умения и че много често  играят с родителите си или по-големите си братя и сестри. В този урок те искат да покажат своето отношение към спорта шахмат и да привлекат към него и други ученици от училището. За тях шахматът развива много качества и забавлява. Едни от най-големите шахматисти в клубовете – Симеон Колев и Михаил Деков, бяха ментори на учители, гости на събитието, като им помагаха да развият своите умения в шахмата   

Накрая всеки от начинаещите млади шахматисти получи награда за участието си – приз за своя първи урок по шахмат. Бе изпълнена целта на инициативата. Много деца се срещнаха и се впечатлиха от играта шахмат, получиха начални познания по нея, разбраха, че ако я изучават, тя ще развие много умения у тях и ще осмисли свободното им време. Организаторите споделиха своето желание част от фоайето пред класните стаи да се превърне в арена, на която децата да се развиват в този спорт, да осмислят,  почивайки и забавлявайки се, свободното си време. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645