Два eTwinning проекта получиха Национален знак за качество

What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Два eTwinning проекта получиха Национален знак за качество

Това е признание, присъждано от Националната агенция за развитие на човешките ресурси по програмите Еразъм+ и eTwinning за реализирани проекти.  

През изминалата учебна година ученици от СУ „Васил Левски“ работиха по два проекта в платформата за сътрудничество – eTwinning. 11 ученици от 8А, вече 9А клас, заедно с преподавателя си Снежана Цонкова, се включиха в дейности, които им дадоха възможност да си сътрудничат със свои връстници от други страни, да подобрят уменията си за общуване и изразяване на английски език, да се запознаят с нови web 2.0 инструменти и да осъзнаят необходимостта от самостоятелно учене и развитие. Участниците вложиха много лично време и проявиха отговорност, творчество и инициативност при изпълнението на  задачите и тези две отличия са тяхна заслужена награда. Те са и допълнителен стимул учениците не просто  да продължат участието си в подобни проекти, а и да са инициатори на такива. Тази година те продължават работата си в eTwinning с проекта „Celebrating Europe”, който е на тема празници и традиции, а целта му е развитие на комуникативни и презентационни умения.

Участието на децата в допълнителни извънкласни форми дава възможност за  „неформално образование“, т.е. подкрепено образование, което не води до получаване на формална образователна степен, а изгражда навици за самостоятелно учене, анализ на необходимостта от знания и търсене на начини и пътища те да бъдат получени. Тези навици са в основата на „ученето през целия живот“, особено необходимо при динамичното развитие на социалната и професионална среда. В този аспект еТуининг проектите са една прекрасна възможност учениците да работят в тази насока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645