Даниела Данаилова е носител на специалната награда от международния научен фестивал Hello-Space

По време на събитието ученичката и ръководителката ѝ - г-жа Ива Пейкова, посетиха множество работилници, демонстрации и активности в подкрепа на STEAM образованието и науката.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

За трета поредна година се проведе събитието HELLO SPACE Festival, организирано от Атлантическия клуб и с подкрепата на Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и партньори.

Деветокласничката от СУ „Васил Левски“ – Севлиево, Даниела Данаилова е носител на специалната награда на посланика на САЩ в България от Международния фестивал „Ало, Космос! Говори България!“. По време на събитието ученичката и ръководителката ѝ – г-жа Ива Пейкова, посетиха множество работилници, демонстрации и активности в подкрепа на STEAM образованието и науката.

Наградената художествена творба на Даниела бе експонирана на специална изложба в София Тех парк.

Самият д-р Соломон Паси, председател на Атлантическия клуб, описа събитието като празник на мечтите и въображението с поглед към космоса. Той пожела „някой ден от тази зала да излезe третият български астронавт и първият български нобелист“.

Официални гости на събитието бяха също министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, посланикът на САЩ Кенет Мертен, директорът на Sofia Tech Park Тодор Младенов, и представители на различни партньорски и спонсорски организации, международни институции и организации като NASA – National Aeronautics and Space Administration, Локхийд Мартин и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645