Годишно представление на детското ни театрално студио

Бурните ръкопляскания, многото подаръци, усмивките от публиката, сред която бяха родители, учители и съученици, остават най-голямата награда, която малките ни актьори получиха - разбира се, наред с обичта на г-жа Даниела Симеонова!
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Емоционално и пъстро изпратиха месец май малките ни актьори с ръководител г-жа Даниела Симеонова. След целогодишното потапяне на учениците в света на театъра – посредством малки сценки, теория и практика на сцена – малките ни театралци зарадваха публиката с представянето на забавната пиеска „Приключение с колело“.

Във вълнуващата обстановка на една детска пиеса, със своето представяне, „Приключение с колело“ на учениците от СУ „Васил Левски“ – Севлиево, успя да отрази не само творческия си потенциал, но и да ни напомни за важността на театъра за развитието на младите хора. Тази невероятна постановка не само поднесе на публиката забавление и вълнение, но и ни въведе в света на въображението и изразяването чрез изкуството.

Театърът играе ключова роля в образователната среда и определено е важен за учениците. Това се осъзнава от всеотдайната ръководителка на малките ни актьори, г-жа Даниела Симеонова, за която представянето на пиеси като „Приключение с колело“ има множество положителни въздействия върху развитието на учениците. Участието в театрални продукции развива комуникационните умения и способността да изразяват себе си. Презентирането пред публика на сцена пък изисква ясно и емоционално изразяване на речта, артикулация и изразност на лицето и тялото. Всички тези неща можеха да се видят в нашите прекрасни деца! Тези умения ще са от съществено значение за бъдещото им развитие в училище, а и не само, независимо дали се определят като актьори или не.

Отличното представяне на малките ни театралци крие зад себе си много работа на г-жа Симеонова. За да се постигнат успешни резултати на сцената, учениците се учеха да работят заедно като единна група. Те се научиха да слушат и да взаимодействат с другите, да се доверяват на екипа си и да вземат решения заедно. Тези умения са ценни във всички сфери на живота и ще им напомнят занапред колко важно за тях е било участието им в детското ни театрално студио.

„Приключение с колело“ беше продукт на усърдната работа на учениците и техния ангажимент през множество репетиции. Те посветиха часове, за да усвоят текста, да научат движенията и да изразят емоциите на своите герои. Тяхната постоянна отдаденост и упоритост доведе до постигане на изключителни резултати. Зрителите бяха изумени от тяхното майсторство и талант и се насладиха на вълнуващо представление, което ще остане в паметта им за дълго време.

Но успешното представяне на „Приключение с колело“ е повече от просто една невероятна пиеса. То е илюстрация на силата на театъра да вдъхновява и променя. Учениците, които участват в подобни продукции, развиват самочувствие, творческо мислене и изразителност. Театралните произведения им дават възможност да излизат от комфортната им зона и да се представят пред публика, което ги подготвя за предизвикателствата на живота.

В края на годишното представление на Детското ни театрално студио директорът на училището г-н Тома Томев лично поздрави малките актьори и им връчи грамоти „за безценно и незабравимо участие“. Г-жа Галина Христова – заместник-директор по учебната дейност, призна пред всички присъстващи, че в този ден се е сбъднала една нейна дългогодишна мечта – да види на собствена сцена училищен театрален състав, изпълнена с талантливи актьори, подготвили собствено представление. Учениците получиха и подаръчни комплекти като награда за своята усърдна работа през учебната година.

Бурните ръкопляскания, многото подаръци, усмивките от публиката, сред която бяха родители, учители и съученици, остават най-голямата награда, която малките ни актьори получиха – разбира се, наред с обичта на г-жа Даниела Симеонова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645