В шахматно съревнование с големите ученици

Колкото повече играеха партия след партия, толкова повече искаха още и още да играят. Не заради състезателното начало, а заради предизвикателството и удоволствието. Всяка победа се регистрираше и отчиташе в общ резултат на двата отбора
What they say
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Учениците от клуб „Млад шахматист“ и клуб „Магията на числата“ с ръководители г-жа Росица Моновска и г-жа Надя Ганчева бяха домакини на шахматен турнир между тях и учениците от 7А клас. Големите ученици са изучавали шахмат в училище, когато са били в трети и четвърти клас. Вълнението беше голямо, защото физически това бяха двойно по-големи на ръст момичета и момчета. Третокласниците не вярваха на очите си, че ще играят с толкова големи каки и батковци. Но в очите им не се четеше страх, защото знаят, че много добре могат да играят шах, а се четеше вълнение от случващото се.

Партиите започнаха плахо от двете страни, но после се разгорещиха. Редуваха се победи на малките третокласници с победи на големите седмокласници. Всички деца участваха. Колкото повече играеха партия след партия, толкова повече искаха още и още да играят. Не заради състезателното начало, а заради предизвикателството и удоволствието. Всяка победа се регистрираше и отчиташе в общ резултат на двата отбора. Жалко, че времето наложи, в един момент да се даде край на турнира.

Резултатът беше равен, а седмокласниците признаха, че третокласниците са наистина много добри. Всички бяха удовлетворени и щастливи от събитието, но и искаха да има пак такава среща. Да, ще има! Обещаха си те и се разделихме с усмивка. Освен с хубави емоции, всички бяха богати и с нови приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645