Велизар Захариев – родител-учител във 2г клас

Задачата на класа бе да се изработи глинено коледно еленче за предстоящия училищен коледен базар. Практическият урок започна с представяне на необходимите материали за направата на скулптурата - форми от итонг, тел, глина и вода. А също и сръчни ръце, желание и внимание към детайла.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

В края на тази седмица учениците от 8-ма група ЦОУД с ръководител Диляна Пенчева имаха възможността да се запознаят отблизо с темата „Моята професия е…“ в часовете по занимания по интереси. Г-н Велизар Захариев – родител на ученичка от 2г клас и учител по изобразително изкуство в нашето училище, влезе в позната роля, с която представи работата на скулптора.

Задача за класа бе да се изработи глинено коледно еленче за предстоящия училищен коледен базар. Практическият урок започна с представяне на необходимите материали за направата на скулптурата – итонг, тел, глина и вода. А също и сръчни ръце, желание и внимание към детайла. Г-н Захариев сподели пред учениците за разликите между приложните и изящните изкуства. Той разясни и техниките при работа с глина и други пластични материали, като обърна внимание на това, че се прилагат техники, които се различават от тези за обработката на пластилин.

По време на прецизната работа, учениците задаваха много въпроси, на които Велизар Захариев отговоряше изчерпателно. Децата зададоха въпроси, свързани с работата на скулптора – какви скулптори има досега, дали е получил подкрепа при избора си на професия, какво се учи, за да станеш художник или скулптор, как е решил да бъде учител по рисуване?

Г-н Захариев сподели, че след завършване на училище започва да се занимава и със скулптура, освен с рисуване. Първоначално той учи в Трявна, а след това в НХА в София. Талантът на г-н Захариев може да се определи като наследствен. В своето семейство той има роднини творци. Пред малките си слушатели той сподели: „Рисуването е важно, за да може човек да бъде по-наблюдателен, да обръща внимание на детайли в природата, чрез които да вижда невидимото за мнозина“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645