СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

УЧЕНИЧЕСКИ ИЗЯВИ - УЧЕБНА 2019 /2020 ГОДИНА

 

Архив

 


Spelling bee-2020, училищен кръг

На 28.02.2020 г. от 14:00 ч. в СУ "Васил Левски" с много емоции се проведе училищният кръг на Spelling bee 2020.
Победители са Атанас Христов (първо място) и Никол Нанова (второ място) от 6В клас на СУ "Васил Левски", гр. Севлиево, а думата "picnic" беше решаваща за финалът.

Виктория Панайотова с трето място в национално състезание

Виктория Росенова Панайотова от 7А клас на СУ " Васил Левски", гр.Севлиево се класира на трето място в състезанието по творческо писане на английски език за 2020 година.
В събота (25 януари) национално жури в състав Мария Стефанова, Надя Захариева, Галина Николова, Ангелина Миразчийска, Гергана Параскова, Дарина Конова, Владимир Михайловски, Джоузеф Хър, Сара Перин, Валя Завялова, Гергана Янева и Димитър Цеков оцени съчиненията, класирали се за националния кръг.
Съчиненията на класираните от първо до трето място ще бъдат публикувани на сайта на състезанието, за да могат да бъдат прочетени от всички настоящи и бъдещи участници, както и от други любители на английския език и творческото писане. Церемонията по награждаването ще се проведе на 15.02.2020 г. в Американския университет в гр. Благоевград.
В състезанието се включиха 44 ученици от СУ "Васил Левски" (VI-XII клас) и над 3000 ученици от цялата страна. Състезанието се провежда за десета поредна година. Целта е не само учениците да пишат на правилен английски език, а и да проявят креативност, оценява се идеята им.
Координатори от училището са преподавателите по английски език Боянка Вълчева и Даниела Христова.

Румен Гатев с награда от МО

На 29 ноември 2019 година СУ "Васил Левски" беше гостоприемен домакин на тържественото награждаване на ученика от XI Б клас - Румен Мариянов Гатев, отличил се достойно в Националната кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник".
На събитието присъстваха г-жа Красимира Йорданова - заместник-кмет на Община Севлиево, полковник Георги Петков - началник на Централното военно окръжие, подполковник Милен Добрев - заместник-началник щаб на Централното военно окръжие, подполковник Кристиян Гранджан - началник на Военно окръжие, град Габрово, директори на средни училища в град Севлиево. Гост на тържеството беше и майката на Румен - г-жа Надежда Пенчева.
"Обикновен, но по-различен от другите е този ден. Той носи в себе си обещание за празничност, усещане за тържественост, надежда, че мечтите докосват небето на сбъдването. Обикновен, но по-различен от другите е и ученикът от XIБ клас Румен Гатев. Той носи в себе си родолюбивата искра, артистичното умение да се превъплъщава, страстта на колекционера и ... мечтае да бъде войник" - сподели с гостите г-жа Таня Попова в ролята си на водещ. Тя запозна публиката с успехите на Румен, които той постига благодарение на задълбочения си интерес към учебните занятия. Неговата мотивация и амбициите му го подтикват с голям интерес и усърдна самоподготовка да участва в извънкласни и извънучилищни дейности и инициативи в областта на литературата и историята.
В началото на събитието гостите бяха поздравени с музикално певческото изпълнение на песента "Питат ли ме де е зората" от Музикалната лаборатория "Традиции на сцена" в училище с ръководител госпожа Ваня Ангелска. Румен Гатев рецитира откъси от стихотворения на Ботев и Вазов: "Елегия", "Хаджи Димитър", "Моята молитва", "Опълченците на Шипка", "Новото гробище над Сливница".
След въздействащото му изпълнение думата бе дадена на г-н полковник Георги Петков, за да връчи наградите на Румен - сувенирен нож "Манлихер", книга на тема "Голямата война 1914-1918г." на академик Георги Марков и юбилеен медал "100 години Първа световна война" от Министерството на отбраната. Заповедта за награждаване от министъра на отбраната - г-н Каракачанов, прочете майор Георги Георгиев.
Румен също беше приготвил подаръци а гостите - книгата "Катастрофалното наводнение в Севлиево през 1939 г" и ретроспективен албум "Поздравъ отъ Севлиево", издадени от него, в съавторство със съученика му Борислав Маринов.

Преслава Куртева, XIА клас
Клуб Журналист

Наши ученички с отлични оценки на ХVIII Национално състезание по природни науки и екология

В периода 22 - 24.11.2019 г. в град Търговище се проведе ХVIII Национално състезание по природни науки и екология с представяне и защита на проекти.

Участие в него взеха 95 ученици с 52 проекта от 22 области на страната. Целта на състезанието е да се осигури възможност на учениците да представят свои авторски идеи и интерпретации по определен проблем, резултати от изследвания в областта на природните науки и екологията, да защитят собствена позиция по актуални за обществото проблеми, да покажат оригинално мислене, както и да обменят идеи помежду си.
В първа състезателна група (V-VII клас) бяха представени 13 проекта, а във втората възрастова група (VIII-XII клас) - 39 проекта. Тези проекти бяха оценени от Национална комисия, а получените оценки учениците могат за използват за прием във висши училища при решение на съответните университети.
Ученичките от СУ "Васил Левски" Мартина Тотевска и Габриела Петрова от XI б клас взеха участие със своя проект "Вода газим-жадни ходим". Техни ръководители бяха г- жа Ивета Кръстева и г-жа Ана Жекова. В първия кръг участниците представиха разработения от тях цялостен проект на постерна сесия (изложба), а във втория кръг проектът бе защитен публично с презентация, която бе изработена от съученика на момичетата и техен добър приятел - Борислав Маринов.
Проектът на Мартина и Габриела бе класиран на 5 място и получи оценка 6,00.
Г-жа Кръстева сподели, че изключително много се гордее с момичетата. "Успяха да покажат дух, да се преборят с голямата конкуренция и да получат отлична оценка."- добави госпожата.

Преслава Куртева, XIА клас
Клуб Журналист

Мартина Тотевска със самостоятелна изложба от картини

Мартина Тотевска е ученичка в XIБ клас в Средно училище "Васил Левски". Младата художничка откри събитието с благодарности към всички хора, дошли да я подкрепят. Залата бе пълна. Очите на всички светеха, взирайки се в платната, от които искряха цветове и чувства.
Картините за изложбата са рисувани около две години.

Виж материала за събитието и интервюто на Десислава Петкова, 11а, клуб "Журналист" ТУК!