Наши ученици с отличия от Фестивала на руската поезия, песен и танц

Биляна участва за първи път и проникновено представи стихотворение на военна тематика. Калина блестящо поднесе на публиката емблематичната песен "Кукушка" от репертоара на Полина Гагарина.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Международно признание получиха Биляна Хесапчиева и Калина Христова – ученички в СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Всеотдайните им преподаватели Росица Станева и Галина Рачева за пореден път изпитаха удоволствието от добре свършената работа в полза на децата.

На 9 септември в НЧ „Искра“, гр. Казанлък, се проведе финалният кръг на IX Национален и I Международен фестивал на руската поезия, песен и танц. Фестивалното събитие за първи път събра и деца от детски градини и ученици от 1 до 12 клас от 7 държави, сред които Узбекистан, Израел и Гърция. Според регламента на фестивала рецитатори, певци и танцьори преминаха през подборен кръг, а най-добрите от тях мериха сили в заключителния етап.

До финалния кръг на фестивала бяха допуснати Биляна Хесапчиева (4А кл. с ръководител г-жа Росица Станева) и Калина Христова (12В кл. с ръководител г-жа Галина Рачева) от СУ „Васил Левски“. Биляна участва за първи път и проникновено представи стихотворение на военна тематика. Тя достойно защити своето първо място на финалист от предходния етап на фестивала. Калина блестящо поднесе на публиката емблематичната песен „Кукушка“ от репертоара на Полина Гагарина. С това тя спечели както симпатиите на журито, така и на публиката и получи престижното второ място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645