Масленица в училище

Учителите ни по руски език създадоха празнична обстановка през цялата масленична седмица, в която участие взеха ученици от начална степен, изучаващи руски език, както и ученици от профилираните ни паралелки в гимназиална степен. Специална програма подготвиха и учениците от 8В клас, които за първа година изучават езика на Пушкин.
What they say
Follow us
Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero 

Тази година отново с песни, танци и много настроение бе отбелязан традиционният руски празник Масленица. Учителите ни по руски език създадоха празнична обстановка през цялата масленична седмица, в която участие взеха ученици от начална степен, изучаващи руски език, както и ученици от профилираните ни паралелки в гимназиална степен. Специална програма подготвиха и учениците от 8В клас, които за първа година изучават езика на Пушкин.

Учениците и техните гости от всички руски паралелки се почерпиха с палачинки – символ на празника, изпратиха официално зимата и посрещнаха пролетта.

Масленица е един от най-обичаните празници в Русия. Тържествата продължават цяла седмица – от понеделник до неделя, като за всеки ден си има различна традиция. Смята се, че Масленица води началото си от времената, когато славяните вярвали в своите многобройни богове. Оттогава е останала традицията да се изгарят гигантски фигури – символ на възраждането.

Днес Масленица е обвързана с православния календар и Великден, но традициите са народни и нямат много общо с религията. На първо място, това е седмица, посветена на палачинките с всевъзможни плънки. Най-често са със сладко, с хайвер или със сметана, но всяко семейство обикновено има своя рецепта – запазена марка за празничните блини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645