ГАЛЕРИЯ СУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

         21 МАРТ, 2017 ГОДИНА
         СВЕТОВЕН ДЕН НА ПОЕЗИЯТА

         ИЗЯВА НА КЛУБОВЕТЕ "ЖУРНАЛИСТ" И "МЕДИЕН СВЯТ"

На 21 март – Световния ден на поезията – поетесата от Габрово Елена Христова представи последната си книга "Мида в чекмедже" в книжарница "М-Прес".
Пред публиката, уютно настанена в това кътче на словото, Елена прочете вълнуващи стихове, които докоснаха душата на всеки от присъстващите. За книгата като авангарден издателски проект, който активира три канала на художествена комуникация, говори доц. Владимир Донев: "Тя се състои от книжно тяло, прибрано в кутия-чекмедже заедно с няколко снимки и писма. Книжното тяло e снабдено с QR кодове (Quick Response Code), които отвеждат към електронната публикация на текста в блога на авторката. Създават се три възможни начина за художествена комуникация: книга - вещ - електронна публикация"
Заглавието е ключов символ за душевността на лирическата героиня, а една от най-хубавите творби в книгата – "Събирачът на миди", е посветена на сина, "господаря на майчиното сърце".
Събитието бе отразено от клубовете "Журналист" и „Медиен свят", създадени по проект "Твоят час" към СУ "Васил Левски".

2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици 2017, Световният ден на поезията, отразен от наши ученици