ГАЛЕРИЯ СОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

14 ЮНИ 2012
НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 135-ГОДИШНИНА ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ

СОУ „Васил Левски“  се включи в националната кампания, организирана във връзка с честването на 135-годишнина от Шипченската епопея.
На 14.06.2012г. ученици от 5 б клас заедно с класния си ръководител Димитринка Пенева почистиха  паметника на бойците от 35-ти Брянски  полк, намиращ се в двора на църквата ,,Света Троица“. Учениците се включиха в едноименната национална кампания ,,осинови“  паметник, организирана във връзка  с честването  на 135-годишнината от Шипченската епопея под патронажа на президента Росен Плевнелиев. В нейните рамки училища от областта взеха под крилото си 16 военни паметника, за които ще се грижат през годините. Така, СОУ „Васил Левски“ ще отговаря за паметник на бойците от 35-ти Брянски полк, намиращ се в двора на църквата „Света Троица“.  Задълженията на учителите и възпитаниците включват редовно почистване около монументите.
Сред целите на кампанията са да се увеличи познаването на историческите събития в региона, личностите и приносът им за България, както и да се засили интересът на учениците към видимото, материалното и невидимото културно наследство.

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 135-ГОДИШНИНА ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 135-ГОДИШНИНА ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 135-ГОДИШНИНА ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 135-ГОДИШНИНА ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 135-ГОДИШНИНА ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 135-ГОДИШНИНА ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 135-ГОДИШНИНА ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО НА 135-ГОДИШНИНА ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ